mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete / Peste

Pasta de peste

In Peste la 10 Dec 2013

Tonul se amesteca cu margarina sau untul moale, pestele afumat si zeama de lamaie. Se adauga ardeiul si prazul tocate marunt. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se serveste pasta de peste pe felii de paine.  

Crap la cuptor cu ceapa si praz

In Crap / Caras la 10 Dec 2013

Crapul curatat spalat,portionat,sarat se da prin faina alba si se prajeste in ulei Ceapa si prazul se taie solzi se caleste usor in ulei . Se adauga la ceapa , boiaua , si pasta de ardei . Sarati .  Se pune pestele in tava , se pune sosul cu ceapa si praz deasupra . Se da la...

Salau copt cu malai si cartofi

In Salau la 3 Dec 2013

Salaul se amesteca cu sare , ghimbir , boia, pasta de ardei si zeama lamaie . Se da pestele prin faina de malai , se scutura de surplus . Puneti salaul la  cuptor in tava tapetata cu hartie de copt , stropiti cu ulei . Coaceti pana devine rumen [aprox 20 min] . Intoarceti de pe o...

Salau crocant cu sofran

In Salau la 28 Oct 2013

Pestele rondele se sareaza , se stropeste cu zeama de lamaie , se pudreaza cu condiment cu sofran si se da prin pesmet . Asezati salaul intr-o tava tapetata cu hartie de copt  stropiti usor cu ulei  si dati la cuptorul incalzit la 220 grade cam 15-20 minute pana se rumeneste...

Somn cu rosii si oregano

In Peste la 14 Iun 2013

Feliile de somn se spala ,se incresteaza si se lasa la marinat o ora in zeama de lamaie , bulion , ghimbir , cimbrisor ,sare si boia . Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in increstaturi puneti busuioc proaspat si rondele de usturoi verde .Stropiti cu ulei de masline ....

Medalioane de somn

In Peste la 9 Iun 2013

Se amesteca zeama de citrice cu mustar , ulei , ghimbir , usturoi si sare . Cu acest amestec se ung feliile de peste . Puneti pestele la frigider . Dupa o ora dati feliile de peste in faina alba , asezati -le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti cu ulei si dati la cuptor...

Merlucius cu legume la cuptor

In Peste la 9 Iun 2013

Trunchiul de merlucius se decongeleaza si se spala cu apa rece . Legumele se curata . se spala si se taie rondele . Asezati pestele intr-o tava , Sarati , stropiti cu lamaie  si puneti deasupra lui in mod uniform restul ingredientelor . Turnati o cana cu apa . Tava astfel pregatita...

Merlucius si inele de calamar pane

In Peste la 13 Mai 2013

  Pestele se decongeleaza si se portioneaza bucati potrivite .   Din ceapa , usturoi ,patrunjel, zeama lamaie , ghimbir , ulei masline sare si piper se prepara o pasta cu ajutorul unui mixer vertical .   Cu pasta rezultata se ung feliile de peste pe ambele parti , se dau prin...

Saramura de peste

In Crap / Caras la 28 Apr 2013

Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor . Legumele se curata si se spala . Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti...

Crap rumen

In Crap / Caras la 7 Apr 2013

Crapul se curata de solzi si intestine, se spala [capul l-am pus deoparte pentru ciorba]. Increstati pestele pe ambele parti cu cutitul ,taieturi paralele la 1 cm distanta . Spalati-l cu otetul cu usturoi . Ungeti pestele cu ketchup , sarati , piparati si puneti la copt intr-o tava...

Pastrav umplut

In Pastrav la 4 Mar 2013

 Pestele se curata [ se lasa capul ] . Se  condimenteaza cu sare , piper si se da prin faina de malai . Se pune pastravul asezat pe burta intr-o tava . Ardeiul taiat cubulete , , jumatate legatura de patrunjel , coditele de ceapa , orezul , sare , piper si ciupercile scurse de lichid...

Platica crocanta

In Peste la 18 Ian 2013

Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta . Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate  pe oase si...

Chiftelute de peste

In Ton la 17 Dec 2012

Tonul se scurge de apa ,legumele se curata , se spala si se toaca . Amestecati toate ingredientele [mai putin malaiul si uleiul]cu ajutorul robotului Daca va pare prea moale amestecul mai puneti putin pesmet . Lasati compozitia 30 min.la odihna in frigider . Formati bilute din amestec...

Salau cu ketchup si ghimbir

In Salau la 13 Dec 2012

Salaul curatat si spalat  il taiati in rondele . Amestecati ketchup , ghimbir , usturoi , busuioc , ulei , zeama de lamaie , piper si sare . Cu aceasta pasta ungeti feliile de salau si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Coaceti la cuptor , foc mediu  pana...

Pasta de ton cu sfecla si catraveti murati

In Ton la 13 Dec 2012

Margarina se scoate din frigider sa se inmoaie . Tonul se scurge de saramura Sfecla , ceapa si castravetele se taie foarte marunt .. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul , adaugand uleiul la sfarsit . Serviti pe tartine de paine integrala prajita , decorate dupa gust si...

Saramura de crap

In Crap / Caras la 5 Aug 2012

Crapul curatat ,, spalat si portionat se prajeste pe  pat de sare pe plita incinsa . In 2 l apa  fierbinte sep un taiati   cuburi ardeii, ardeii iuti  si rosiile coapte care au  fost curatati de pelite , boabe de piper , otet de pe tarhon si  foaia de...

Coada de stiuca cu rosii si leurda

In Peste la 23 Iun 2012

Stiuca curatata si spalata si increstata sin loc in loc ,se sareaza din timp si se stropeste cu zeama de lamaie . Se aseaza intr-o tava de sticla termorezistenta insotita de rosii feliate si leurda taiat marunt . Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor la foc mic 30 minute ....

Salau cu rosii si salvie

In Salau la 20 Iun 2012

Pestele asezat in tava de teflon  se sareaza si se pipareaza , se stropeste cu ulei de masline . Pe fiecare felie de salau se pune o felie de rosie , din loc in loc se punsperturi de lamaie si se presara cu salvie taiat marunt. Dati la cuptor 10 minute sub folie de aluminiu si...

Pastrav cu lamaie si cimbrisor

In Pastrav la 20 Iun 2012

Pastravul curatat se sareaza si se condimenteazainterior-exterior cu piper si cimbrisor , se unge cu ulei si se stropeste cu lamaie si se lasa la rece 30 min .  Se prajeste in ulei incins si serveste cald  cu lamie patrujel si rosii . Serviti garnitura preferata sau ...

Somn file cu morcovi

In Peste la 7 Iun 2012

Spalati si portionati pestele pe care il sarati piparati si stropiti cu zeama de lamaie . Ungeti  somnul cu mustar si-l tavaliti in pesmet amestecat cu parmezan si pasta de ardei . Prajiti in ulei incins si-l scoateti pe servetel absorbant. Serviti cu garnitura de morcovi tineri...

Platica cu ceapa si capere

In Peste la 31 Mai 2012

-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente . - Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa . -Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas...

Crap in pesmet a la italiano

In Crap / Caras la 20 Mai 2012

Curatati , spalati ,portionati, sarati  crapul pe care il stropiti cu zeama de lamaie. Amestecati pesmetul cu parmezan , sare , piper , pasta Kapia , usturoi si patrunjel tocat . Adaugati la pesmet si putin ulei pana arata ca un nisip umed Treceti bucatile de peste prin faina alba , ou...

Crap cu sos quark picant

In Crap / Caras la 16 Mai 2012

Rondelele de crap spalate se amesteca intr-un bol mare cu zeama de lamaie , uleiul de masline  sare si boiaua rosie . Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 30 min .[ este gata cand incepe sa se rumeneasca ] Intre timp amestecati ingredientele...

Crap cu menta si lamaie

In Crap / Caras la 8 Feb 2012

 Crapul curatat si spalat se ,, maseaza '' cu un mix format din ulei , sare , piper , menta si zeama unei lamai . Se lasa la rece minimum o ora.Se impaneaza cu bucatele de usturoi curatat . Se da la cuptor 30 min , foc mediu , pana devine rumen. Serviti decorat cu lamie , limeta ,...

Crap in crusta cu salvie si ceapa verde

In Crap / Caras la 29 Ian 2012

Peste  pestele curatat , spalat si portionat   se presara sare si se stoarce zeama de la o lamaie ,dati la rece minimum 20 minute. Amestecati intr-un vas larg faina alba , pesmetul , faina de malai , parmezanul si putina sare . Tavaliti bucatile de peste in acest amestec , apoi...

Salau bicolor

In Salau la 21 Ian 2012

 Salaul curatat, spalat ,se incresteaza pe laterale la distanta de un deget latime   si se sareaza . Se pune in burtica untul , usturoiul taiat felii si verdeturile . Asezati pestii intr-o tava cu hartie de copt .. Adaugati putin ulei de porumb si dati tava la cuptor 30 min ....

Salata de icre

In Peste la 18 Dec 2011

 Icrele se spala , se sareaza si se curata de pielite . Se strecoara de apa  printr-o sita deasa . puneti pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate putin pana incep sa-si schimbe culoarea in roz-portocaliu-piersiciu. Amestecati painea alba inmuiata in apa si stoarsa cu...

Dorada marinata cu oregano

In Peste la 17 Dec 2011

Dorada curatata si spalata o increstati pe laterale si o lasati la marinat in frigider cateva ore in sosul format din zeama de lamaie , sos soia , 2 linguri ulei , oregano,sare si piper.  Prajiti intr-o tigaie neaderenta pe ambele parti si serviti alaturi de legume proaspete preferate .

Cod file cu brocoli si morcovi -la tigaie

In Peste la 30 Noi 2011

Asezati intr-o tigaie pestele pe margini si brocoli , morcovul rondele , usturoiul tocat , Sarati , si inabusiti 15 min sub capac cu putina apa . Serviti presarat cu piper si patrunjel verde .

Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie

In Peste la 30 Noi 2011

Curatati , spalati , sarati  si crestati platica pe laterale cu un cutit bine ascutit. Ungeti pestele cu usturoi , ghimbir . Presarati deasupra legumele deshidratate . Intr-o tigaie neaderenta puneti ulei . platica , rosiile taiate  jumatati pe laterale . Turnati vinul , stropiti...

Afisate 121 - 150 din 178 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]