Salau bicolor

de mihaelar63 in Salau, 21 Ian 2012 | 6301 vizualizari

 

Salaul este in topul preferintelor mele . Imi place sa-l degust cat mai des, asa ca ma straduiesc a gasi si ghici metode de pregatire si prezentare cat mai diverse.

 

INGREDIENTE

  • 2 salai [ 1 kg / buc]
  • 2 crengute cimbru verde
  • 2 crengute rozmarin verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 catei usturoi
  • 2 ligurite sare de mare
  • 1/2 pachet unt [60% grasime]
  • 2 linguri ulei porumb
  • 200 gr  felii cascaval Ementaler
  • 220 gr sunca afumata [ Padurea Neagra]
  • 500 gr brocoli congelat 
  • 500 gr morcovi baby  congelati
  • 5 rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bicolor:

 Salaul curatat, spalat ,se incresteaza pe laterale la distanta de un deget latime   si se sareaza .

Se pune in burtica untul , usturoiul taiat felii si verdeturile .

Asezati pestii intr-o tava cu hartie de copt ..

Adaugati putin ulei de porumb si dati tava la cuptor 30 min . Din cand in cand stropiti cu sosul format.

Sunca si cascavalul taiate fasii de latimea de un degetse aseaza pe peste intercalat si sa mai da 5 min la cuptor [ atat cat sa se inmoaie putin  cascavalul].

Scurgeti sosul de unt format si sotati usor legumele congelate .

Serviti cald decorat cu rosii cherry.

TIPS-URI

1

 Transferati cu grija salaul din tava pe platoul de servit casa nu se sfarme .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alinutzika 1

21.01.2012, 15:43

mama, ce de culori....

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:16

Multumesc
Eu spun ca prezentarea face 40% din impresia finala . Iar culorile trebuie sa fie vesele , diverse sa energizeze .
Cred ca am facut salau Feng-shui [ daca exista asa ceva ]

mirela0911 1

22.01.2012, 16:16

un preparat foarte gustos si colorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de salau pane