Salau bicolor

de mihaelar63 in Salau, 21 Ian 2012 | 6483 vizualizari

 

Salaul este in topul preferintelor mele . Imi place sa-l degust cat mai des, asa ca ma straduiesc a gasi si ghici metode de pregatire si prezentare cat mai diverse.

 

INGREDIENTE

  • 2 salai [ 1 kg / buc]
  • 2 crengute cimbru verde
  • 2 crengute rozmarin verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 catei usturoi
  • 2 ligurite sare de mare
  • 1/2 pachet unt [60% grasime]
  • 2 linguri ulei porumb
  • 200 gr  felii cascaval Ementaler
  • 220 gr sunca afumata [ Padurea Neagra]
  • 500 gr brocoli congelat 
  • 500 gr morcovi baby  congelati
  • 5 rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bicolor:

 Salaul curatat, spalat ,se incresteaza pe laterale la distanta de un deget latime   si se sareaza .

Se pune in burtica untul , usturoiul taiat felii si verdeturile .

Asezati pestii intr-o tava cu hartie de copt ..

Adaugati putin ulei de porumb si dati tava la cuptor 30 min . Din cand in cand stropiti cu sosul format.

Sunca si cascavalul taiate fasii de latimea de un degetse aseaza pe peste intercalat si sa mai da 5 min la cuptor [ atat cat sa se inmoaie putin  cascavalul].

Scurgeti sosul de unt format si sotati usor legumele congelate .

Serviti cald decorat cu rosii cherry.

TIPS-URI

1

 Transferati cu grija salaul din tava pe platoul de servit casa nu se sfarme .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alinutzika 1

21.01.2012, 15:43

mama, ce de culori....

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:16

Multumesc
Eu spun ca prezentarea face 40% din impresia finala . Iar culorile trebuie sa fie vesele , diverse sa energizeze .
Cred ca am facut salau Feng-shui [ daca exista asa ceva ]

mirela0911 1

22.01.2012, 16:16

un preparat foarte gustos si colorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salau cu mozzarella in sos de rosii