Paprikas cu inima de vitel si ciuperci

de mihaelar63 in Vita, 7 Mar 2014 | 4040 vizualizari

 

Inima de vitel este gustoasa si cruda se prepara rapid. Din nou sa fac cu ceapa? - mi-am zis. Este timpul de o diversiune :D

 

INGREDIENTE

  • 1/2 inima vitel (700-800 g)
  • 1 cutie ciuperci taiate (400 g)
  • 4 cepe
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingura faina alba
  • 1 cana lapte
  • 50 ml ulei
  • boaia rosie de ardei , sare , nucsoara , oregano .
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas cu inima de vitel si ciuperci:

Curatati , spalati si tocati marunt ceapa .

Curatati inima de partea alba-zgarciuri  si o lasati 5 min.in apa rece sa traga sangele . Taiati inima cuburi potrivite 3/3 cm .

Prajiti ceapa la foc domol pana incepe sa devina sticloasa .

Adaugati inima si  prajiti 5 minute impreuna .

Puneti pasta de ardei , sare , condimente , faina alba si amestecati usor .

Amestecand turnati laptele .

Adaugati ciupercile scurse de zeama .Si mai fierbeti la foc usor 10 min .

Asezonati cu patrunjel verde si boia rosie .

Serviti cu garnitura preferata :orez, paste , cartofi. Dar tot mamaliguta merge cel mai bine .

TIPS-URI

1

Inima trebuie tinuta in apa rece sa se traga din ea excesul de sange . Se poate chiar schimba apa de cateva ori daca este necesar .La fel se procedeaza cu orice organ [ ficat, rinichi ] care este mai bine vascularizat .

2

Daca pregatiti organe in preparate de tip tocanite , se foloseste mai multa ceapa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas cu inima de vitel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu ciuperci si galuste