Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia

de mihaelar63 in , 4 Iul 2018 | 1815 vizualizari

 

O caserola rapida de preparat pentru pranz sau cina. De aceasta data diferenta a fost facuta de condimentele naturale cu ierburi si boia de la Delikat. Boiaua iute de origine spaniola de la Delikat a intregit gustul usor picant al pulpelor de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari, pui -de casa
  • 1 kg cartofi noi mai marunti
  • 200 gr muschi de porc afumat -de casa
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lingura cu varf amestec ierburi si boia de la Delikat
  • 1 lingurita rasa boia iute de la Delikat
  • 1 pahar vin alb demi-sec
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia:

  1. Pulpele de pui se curata bine si se spala. 
  2. Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor.
  3. Muschiuletul de porc se feliaza. 
  4. Asezati puiul, cartofii si afumatura intr-o tava non -aderenta. 
  5. Condimentati cu sare si ierburi cu boia. 
  6. Turnati in tava vinul si stropiti cu uleiul de masline. 
  7. Am pus tava la cuptorul electric la 220 grade C, timp de o ora.
  8. Din cand in cand am intors puiul si am verificat sa nu se arda tava. 
  9. Daca este nevoie, mai puneti in tava putina apa. 
  10. Spre sfarsitul coacerii frecati puiul cu boia iute de ardei. 
  11. Serviti puiul cu cartofi calzi, presarat cu patrunjel verde si insotit de salata preferata.

                        Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor.

2

Daca preferati, inainte de servire adaugati mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa