Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete

Mazare cu afumatura

In Porc la 25 Feb 2013

Portionam carnea in bucati potrivite, o spalam, o lasam la scurs si apoi o punem intr-o oala cu apa rece si o lasam pe foc circa 10 minute. Spumam. Scurgem de apa iar carnea o trecem printr-un jet de apa calduta. Curatam ceapa, o taiem marunt si o sotam putin (1-2 minute) in ulei. Adaugam...

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

In Dulciuri la 13 Feb 2013

Am folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi  branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie, stafidele,...

Porc Cacciatore

In Mancaruri cu carne la 10 Feb 2013

Se spala carnea  apoi o  stergem cu un prosop de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si piper. Incingem ulei intr-o tigaie si prajim bucatile de carne pe ambele parti, pana ce acestea sunt bine patrunse.Cand sunt gata se scot pe o farfurie. Ne ocupam de legume. Le curatam, le...

Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

In Mancaruri de legume la 8 Feb 2013

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata). A doua zi scurgem de apa  si spalam bine fasolea sub jet de apa rece.Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori.De fiecare data spalam fasolea, de data aceasta cu apa calduta.Dupa aceasta...

Ciulama de pui cu smantana

In Pui la 3 Feb 2013

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in ulei incins dupa care o scoatem pe o farfurie.Intr-o tigaie incinsa topim untul,adaugam faina si amestecam repede si bine pentru o buna incorporare.Adaugam laptele putin cate putin .Daca cantitatea...

Ciuperci trase in unt

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2013

Se curata, se spala  si se lasa la scurs ciupercile. Eu am lasat ciupercile intregi, cu codite cu tot, sunt mai aspectoase in farfurie. Intr-o tigaie incingem cateva linguri de ulei in care topim untul. Adaugam ciupercile, condimentam cu sare si piper, acoperim tigaia cu un capac si lasam...

Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar-by Rux

In Piine la 28 Ian 2013

Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: sarea, zaharul, apa, uleiul, iaurtul, untul, faina si drojdia. Lasam pe programul de aluat si cand acesta este gata scoatem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop si il lasam circa 40 minute la crescut la loc...

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

In Dulciuri la 26 Ian 2013

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa, sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul. Luam vasul de pe foc, adaugam faina (toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza. Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale, unul cate unul si...

Osso bucco milanez

In Vita la 21 Ian 2013

Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute (2-3) pe ambele...

Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

In Ciorbe la 19 Ian 2013

Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul (morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt, telina si pastarnacul cubulete). Zarzavatul se pune intr-o oala, se adauga apa cat sa-l depaseasca si uleiul. Se lasa sa fiarba circa 5 minute, timp in care ne ocupam de cartofi. Ii curatam, ii...

Friptura de Craciun

In Porc la 17 Ian 2013

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala (eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece, adaugam putina sare si o lasam la foc mic circa o ora si jumatate (pana cand carnea este bine facuta) dupa care o scoatem, o taiem felii potrivite pe care le condimentam cu sare, piper macinat si...

Pulpe de pui umplute,in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2013

Pulpele de pui se bat usor cu ciocanul de sntele,se spala si apoi se pun  intr-un vas in care adaugam apa cat sa le cuprinda .putina sare si dam apoi la foc unde  tinem  circa 10 min .In acest timp avem grija sa indepartam cu ajutorul unei spumiere spuma care se formeaza.Scoatem...

Snitel "Alexander"

In Pui la 7 Ian 2013

Spalam pieptii  de pui, ii taiem pe fiecare in jumatate, astfel incat sa rezulte 4 bucati. Batem usor fiecare bucata de carne si apoi condimentam cu sare, piper si boia. Facem urmatorul amestec: batem  bine ouale cu putina sare, apoi adaugam treptat cate o lingura de faina pana cand...

Cozonac de Craciun

In Dulciuri la 6 Ian 2013

Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4. Programam masina de paine  pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca programul. In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de...

Jumari de porc

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2013

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc. Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit circa 10 minute, dupa care luam capacul si lasam la prajit. Din cand in cand amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn astfel incat sa nu se prinda....

Crap în crusta de nuci

In Crap / Caras la 21 Dec 2012

Bucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie amestecam pesmetul cu nucile maruntite (eu am folosit sucitorul). Incingem ulei intr-un ceaun. Dam...

Fusilii cu sos de rosii si ardei gras

In Fusilli la 19 Dec 2012

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe cutie. Cand sunt gata fierte le scurgem de apa, le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le punem intr-o sita la scurs. In timp ce pastele fierb ne ocupam de sos. Spalam si curatam ardeiul gras si apoi il taiem cubulete mai...

Placinta cu mere ,"imbunatatita"

In Dulciuri la 13 Dec 2012

Se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care  le amestecam cu zaharal si zaharul vanilat.  Sucul rezultat de la mere se bea,in nici un caz  nu se arunca. Este foarte bun si...

Rulada de porc in sos de rosii

In Porc la 30 Noi 2012

Carnea de porc spalata si uscata se bate cu ciocanul ca la snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si oregano dupa gust.Dam la rece pana cand preparam urmatorul amestec:curatam , spalam si apoi taiem patrunjelul,ceapa si ardeii.Punem intr-un bol ,stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare...

Varza dulce la cuptor reteta simpla si gustoasa de post

In Mancaruri de post la 25 Noi 2012

Cum se prepara Varza dulce la cuptor reteta simpla si gustoasa de post Taiem  verzele fideluta, saram si apoi  framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie. Asezam varza astfel taiata intr-o cratita mai inalta  si adaugam cimbrul, mararul taiat...

Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

In Mancaruri de post la 18 Noi 2012

Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele. Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care  le amestecam cu zaharal . Le punem intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot...

Ardei prajiti umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 11 Noi 2012

Mai intai ne ocupam de ardei.Taiem  cu ajutorul unui cutit in dreptul  cotorului si pastram capacelele  cu tot cu codita  pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia vor fi umpluti, astfel incat sa nu iasa compozitia afara .Apoi ii curatam bine  in interior ii spalam si ii...

Budinca cu penne si telemea de oaie

In Paste la 7 Noi 2012

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite (sau o dam prin razatoare) -dar mie imi place mai mult sfaramata cu furculita . Amestecam branza astfel sfaramata cu ouale (4), smantana si laptele....

Pui shanghai

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2012

Pieptul de pui se spala si apoi se taie fasiute.Se condimenteaza cu sare si piper. Facem urmatorul amestec: batem bine ouale cu putina sare,adaugam sosul de soia,mustarul,zeama de lamaie si mararul taiat fin.Amestecam bine si potrivim de sare si piper. Adaugam in ploaie faina atat cat sa...

Corabioare cu piept de pui si slaninuta afumata

In Pui la 8 Oct 2012

Fileurile de piept de pui se condimenteaza cu rozmarin, sare si piper. Peste fiecare bucata de file asezam cate o felie subtire de slaninuta afumata, apoi rulam si prindem in scobitori. Ardeiul gras (4 bucati) curatat si spalat il taiem in jumatati. In fiecare jumatate de ardei gras asezam cate...

Crap la punga Maggi

In Peste la 1 Oct 2012

Se face un sos din sare, piper, usturoi zdrobit, ulei de masline, zeama de lamaie si sos de soia. Cu aceast sos  se unge bine fiecare bucata de peste. In fiecare punga punem cate 3 bucati de peste. Cum a mai ramas sos l-am impartit in cele doua pungi. Inchidem pungile la gura ,facem cateva...

VINETE PARMIGIANA CU PIEPT DE PUI

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2012

Vinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa 10 -15min sa iasa apa din ele dupa care se sterge fiecare felie in parte  cu ajutorul unui prosop absorbant.In timp ce feliile de vinete se odihnesc........hihihi................ne ocupam de...

Papricas cu cartofi

In Mancaruri de post la 27 Sep 2012

Taiem ceapa marunt ,ardeiul fasii mai mari si morcovul rondele.Intr-o tigaie mai inalta in care incingem niste ulei  punem la calit toate aceste legume.In  timp ce calim legumele ne ocupam de rosii. Le decojim ,le taiem marunt si apoi le adaugam si pe ele in tigaie. Condimentam cu sare...

KETCHUP PICANT

In Conserve la 15 Sep 2012

Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si duuuuuuuuuuuuulci. Spalam rosiile,ardeii si merele.Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare.Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o...

Rulada cu telemea si cascaval cu nuci

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Decongelam aluatul .Branza o faramitam bine iar cascavalul il dam prin razatoare.Amestecam branza cu cascavalul .Intindem foaia de aluat cu sucitorul peste care punem amestecul de branza si cascaval.Rulam, ungem rulada cu unt  si presaram chimen.Asezam rulasa intr-o tava de chec pe care am...

Afisate 151 - 180 din 544 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Stii ca atunci cand erai copil, parintii tai se mutau foarte des dintr-o casa în alta? Dar tu i-ai gasit de fiecare data…...

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]