publicat la 08.05.2017
publicat la 08.05.2017
publicat la 02.05.2017
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu budinca si fructe
Ungem o tava de tarta cu ulei , tapetam cu faina si intindem foaia de aluat.Cu ajutorul unei furculite facem cateva intepaturi in aluat si dam la cuptor pana cand aceasta este coapta . Intre timp ne ocupam de budinca pe care o preparam conform instructiunilor de pe pachet. Amestecam...
Tortellini cu prosciutto in sos de rosii
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Taiem usturoiul rondele subtiri si il calmi in ulei incins.Adaugam sucul de rosii,potrivim de sare si piper , condimentam cu oregano si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul scade. Intre timp scurgem pastele de apa...
PASTRAV "IMBRACAT"IN BACON
"Confectionam" o maioneza de usturoi din usturoiul zdrobit peste care adaugam putina sare ,apoi ulei de masline si zeama de lamaie.Amestecam bine pentru o buna omogenizare si potrivim de sare si piper. Pestele curatat,spalat si scurs il ungem bine,bine atat la exterior cat si pe...
Crema de caise cu branza de vaci si merisoare
Caisele se spala , se scot samburii si api se taie cubulete. Se paseaza caisele si se obtine un piure care se amesteca cu branza de vaci in care am adagat mierea.Mixam bine pentru o buna omogenizare. Se adauga apoi smantana si merisoarele si se amesteca bine cu lingura. Turnam in cupe...
Pulpe de pui cu alune
Carnea de pui se curata , se spala , se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Intr-o tigaie incinsa in care am pus ulei prajim bine pulpele de pui. pe ambele parti..Cand carnea este bine facuta si frumos rumenita o scoatem pe o farfurie in care...
Piept de pui Quatro Formaggi
Spalam carnea, o lasam la scurs si apoi taiem fiecare bucata de piept de pui in jumatate. Batem fiecare bucata de carne usor cu ciocanul, condimentam dupa gust cu sare si piper, ungem cu putin ulei de masline si asezam pe gratarul incins. Cand carnea este bine facuta pe o parte o intoarcem si pe...
Supa de pui cu dovlecei
Carnea se spala ,se taie cubulete si se pune la fiert intr-o oala in care adaugam apa rece atata cat sa acopere carnea.Condimentam cu sare .Spumam si lasam carnea sa fiarba la foc potrivit.Intre timp ne ocupam de legume-curatam ceapa si pastarnacul si le crestam in patru.......dovleceii nu i-am...
Vitel in sos picant
Se taie carnea cubulete,se spala si apoi se lasa la scurs.Condimentam carnea cu sare , piper macinat,boia de ardei,curry (dupa gust )si o stropim cu 2 linguri ulei de masline si cu sosul de soia.Amestecam bine si lasam carnea de pe o zi pe alta la frigider intr-un bol acoperit cu folie....
Chec cu visine
Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam cat timp ne ocupam de aluat. Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6 linguri de zahar si zaharul vanilat.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam(lingura cu...
Dovlecei umpluti cu orez si legume
Prepararea umpluturii : ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da prin razatoare. Vanata se spala si se taie cubulete. Incingem uleiul si punem legumele la calit, le condimentam cu sare si piper si...
Piept de pui cu sos Gorgonzola
Pieptul de pui se spala,se lasa la scurs si apoi se taie fasii mai mari.Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se frig intr-o tigaie (eu am folosit tigaia Delimano si nu a fost nevoie de ulei).Se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta lasand sa se rumeneasca frumos pe ambele...
Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor
Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs. Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu acest amestec ungem pestele atat pe interior cat si pe exterior. Asezam pestele pe gratarul...
Ciorba de fasole pastai
Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati...
Sarmalute combinate
Frunzele de vita se oparesc in apa cu bors(in proportie de 1/1).Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Daca foile de varza ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori. Se curata ceapa, se taie...
Frigarui de pui marinate
Carnea se spala,se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant si se taie cubulete.Usturoiul se taie fin.Facem o marinata din miere,mustar,sos de soia ,ulei de masline,usturoi,sare,piper si vin.Amestecam bine dupa care turnam acest amestec peste cuburile de carne.Acoperim vasul si-l dam la frigider...
Mancare cu fasole galbena si carne de pui
Carnea de pui o spalam, o taiem cubulete mai mari si o punem intr-o tigaie mai inalta in care am incins uleiul si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa devine translucida adaugam morcovul...
Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi
Mod de preparare: Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa...
Tocanita cu legume si chiftele
Curatam si apoi spalam legumele. Le taiem dupa placul fiecaruia, eu am taiat ceapa si usturoiul marunt, telina si ardeiul gras cubulete. Taiem si baconul fasii potrivite. Intr-o cratita incapatoare in care incingem uleiul punem feliile de bacon si le tinem 1-2 minute pana se rumenesc putin, avand...
Pulpa de curcan impanata cu usturoi verde si garnitura de cartofi noi
Carnea de curcan se spala,se usuca folosind un prosop absorbant apoi se cresteaza pe langa os , se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin.Intepam (cu ajutorul virfului cutitului) din loc in loc carnea si impanam cu usturoi verde si apoi o asezam intr-un vas...
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella
Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi il pasam .Adaugam branza ,smantana, un ou si mixam.Obtinem o pasta pe care o condimentam cu sare(daca branza este prea sarata atunci nu mai este nevoie),piper macinat si oregano....
Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote
Taiem bucati potrivite coastele de porc, le condimentam cu sare si piper macinat. Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurie. Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul, taiate marunt, timp de 30 de secunde. Adaugam apoi...
Pilaf cu carne de curcan si mini-carote
Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai inalta) uleiul si rumenim carnea. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar ceapa taiata marunt si mini-carotele le calim in uleiul ramas de la prajirea carnii. Adaugam un pahar cu apa si...
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui
Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne.Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare ,piper si oregano. Incingem uleiul si rumenim pulpele pe ambele parti cateva minute. Ceapa se...
Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia
Bucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam legumele(ardeiul gras,pastarnacul,morcovul) si apoi le taiem dupa preferinta-eu am taiat pastarnacul si...
Rulada cu branza dulce de vaci si stafide
Punem la inmuiat stafidele in esenta de rom si le lasam pana se umfla. Daca nu avem esenta de rom se pot lasa la inmuiat si in apa. In timp ce lasam aluatul la decongelat ne ocupam de umplutura. Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. Mixam bine si apoi adaugam coaja de lamaie...
Lasagne cu carne tocata
Sosul Ragu Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .Adaugam pasta de tomate si...
Budinca cu varza acra si orez
Spalam varza si daca este cazul o lasam la desarat in apa rece.Se scurge bine varza de apa si apoi se taie fasiute subtiri.Stropim varza cu putin ulei de masline si o condimentam cu cimbru si piper. Separat ne ocupam de orez.Curatam legumele,le spalam iar apoi le taiem-ceapa o taiem...
Pasca fara aluat
Folosim 6 oua. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si mixam circa 10 minute, dupa care incorporam pe rand smantana, branza, galbenusurile si mai apoi faina in care am amestecat praful de copt. Adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie si...
Chec mozaic
Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt. Incorporam rand pe rand ouale, apoi putin cate putin uleiul si vinul. Taiem cubulete sunca ,ardeiul gras il curatam si il taiem si pe el cubulete. Radem jumatate din cantitatea de cascaval. Toate aceste ingrediente se adauga pe...
Negresa de post by Pusik
Simplu...........se amesteca toate ingredientele rand pe rand pana la omogenizare. Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Dam la la cuptor si tinem circa 40-45 min.Pentru a fi siguri ca prajitura este bine coapta facem testul scobitorii.Lasam sa se...