Pentru sos
Mai intai ne ocupam de ardei.Taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului si pastram capacelele cu tot cu codita pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia vor fi umpluti, astfel incat sa nu iasa compozitia afara .Apoi ii curatam bine in interior ii spalam si ii lasam la scurs.
Intre timp ne ocupam de umplutura .Dam carnea prin masina de tocat. Se curata ceapa,se spala si apoi se taie marunt.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei in care calim ceapa .Cand ceapa devine sticloasa adaugam orezul ales,spalat si bine scurs.Adaugam o cescuta cu apa si lasam pe foc circa 5 min pana cand orezul absoarbe toata apa.Avem grija sa amestecam continuu pentru a nu se prinde orezul.Adaugam peste carnea tocata acest amestec.Mai adaugam patrunjelul taiat marunt,boiaua si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Amestecam bine si pentru ca am avut carne slaba am adaugat si putin ulei(circa 100 ml).
Framantam bine compozitia.Asa,ne intoarcem la ardei.daca acestia nu sunt bine uscati atunci ii stergem cu un prosop absorbant.
Incingem ulei intr-o tigaie si punem ardeii la prajit.Ii intoarcem pe toate partilesi apoi ii scoatem cu ajutorul unei palete pe un prosop absorbant.Cand am terminat cu prajitul ardeilor trecem la umplerea acestora.Umplem fiecare ardei in parte cu compozitia de mai sus.
Acoperim fiecare ardei cu cate un capacel si apoi ii asezam intr-o cratita mai inalta.Acoperim ardeii cu apa calduta ,adaugam putina sare, foile de dafin si cateva boabe de piper.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora si jumatate.
In timp ce ardeii fierb ne ocupam de sos:
intr-o craticioara incingem putin ulei , adaugam peste el bulionul si o cana cu supa in care au fiert ardeii.Adaugam si o foaie de dafin ,zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa fiarba circa 5 min dupa care adaugam sosul peste ardei.Mai lasam circa 10-15 min pana cand sosul scade si apoi oprim focul .Servim calzi acompaniati de sos si asezonati cu patrunjel verde taiat marunt.Cine doreste poate servi cu smantana.