Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar-by Rux

de Bucataras Medi in Piine, 28 Ian 2013 | 7462 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Rux http://www.bucataras.ro/retete/chifle-umplute-39022.html o bucatarasa tare draga mie si care gateste pe placul meu. Am mai umblat pe ici pe colo dar in ansamblu baza este reteta ei. Pup si multam fain ,Rux drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingura cu sare
  • 150 g unt
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru umplutura
  • 4 ardei grasi rosii
  • 200 g branza feta
  • ulei de masline
  • 1 legatura marar verde
  • rosmarin uscat
  • Pentru uns
  • 3 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar-by Rux:

Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: sarea, zaharul, apa, uleiul, iaurtul, untul, faina si drojdia. Lasam pe programul de aluat si cand acesta este gata scoatem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop si il lasam circa 40 minute la crescut la loc cald.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Curatam ardeii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Taiem si branza tot cubulete mai mari, iar mararul il taiem marunt. Intr-un boi punem toate ingredientele, adaugam rozmarin si stropim cu ulei de masline. Amestecam usor.

Dupa 40 minute luam aluatul si il impartim in 4 bucati sub forma de bilute. Luam din fiecare biluta aluat si intindem cu mana, sub forma de dreptunghi. Pe fiecare dreptunghi punem din amestecul preparat mai sus, apoi rulam cu grija ca sa nu iasa compozitia. Procedam asa pana cand terminam atat aluatul cat si umplutura. Trebuie sa fim atente sa impartim aluatul astfel incat sa ne ajunga amestecul. Painicile formate le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acoperim tava cu un prosop si lasam circa 20 minute la crescut.

Dupa cele 20 de minute, batem bine galbenusurile si apoi ungem fiecare painica in parte. Incingem cuptorul si dam la cuptor tava cu painicile. Tinem pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite, circa 25 de minute. Sunt minunate pentru micul dejun in compania unui pahar cu lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar-by Rux" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

sebirizescu 1

29.01.2013, 11:46

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

29.01.2013, 21:52

Foarte bun. Imi place!!!

Sandie 1

29.03.2013, 16:18

Nu am folosit niciodata drojdie proaspata la masina de paine. Ai facut intai o maia din drojdie si apoi ai pus-o in masina sau ai pus-o asa cum este direct? Reteta ta arata foarte aspectos si probabil ca este si foarte gustoasa. O voi face si eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Batbout - painici marocane (reteta video)