publicat la 04.02.2014
publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate
Ieri seara am pus ciresele si merisoarele spalate bine intr-o ceasca. Am pus peste ele o esenta de rom si cateva linguri de vin alb pana le-am acoperit. Am lasat ceasca cu cirese si merisoare in frigider pana astazi cand m-am apucat de pregatit prajitura. Am pregatit budinca confor...
Chec cu cacao si pere
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste. Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia. Apoi se adauga uleiul si laptele si se amesteca putin pana se incorporeaza in compozitie....
Budinca de branza dulce cu dulceata de gutui
Se separa albusul de galbenus. Albusurile le mixam cu o lingurita de suc de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se adauga zaharul farin si se mixeaza pana se dizolva. Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, se adauga grisul, amidonul, sarea, laptele,...
Prajitura cu mere si nuci fara aluat
Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine. Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot(cele mai multe vitamine si minerale sunt in coaja) si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara. Intr-o tava se pune hartie de copt pe care...
Prajitura cu fructe
Spalam prunele, scoatem samburii si le taiem in sferturi. In castronul in care vom pregati coca punem o cana de faina si margarina taiata cubulete. Cu degetele frecam faina cu margarina pana se formeaza o coca nisipoasa. Adaugam restul de faina amestecata cu praful de copt, oul, 3 linguri de...
Cozonac cu cacao, nuca si rahat
Laptele, untul, zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala le-am pus toate intr-un ibric si le-am pus pe foc, amestecand intr-una sa se topesca zaharul si untul. Nu le-am lasat prea mult, doar pana s-a incalzit putin laptele. Am luat ibricul de pe foc si am amestecat pana am crezut ca...
Parfe cu cacao, ness si vanilie
Se separa galbenusurile de albus, iar galbenusurile se pun cate 3 in trei castroane destul de mari. Frisca se bate bine pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare. Dupa ce se intaresc bine se adauga zaharul si bate bine pana se topeste tot zaharul. In primul castron cu galbenusuri...
Inghetata cu nes si mascarpone Delaco
Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida, adaugam si pachetelul de ness. Galbenusurile se mixeaza separat cu zaharul. Apoi turnam mixul de galbenusuri si zahar, peste cel de mascarpone si friscasi nes si mai mixam putin. Topim ciocolata cu untul pe foc si lasam sa se raceasca putin....
Clatite cu flori de salcam
Am pus florile de salcam intr-o strecurataoare si le-am spalat sub jet de apa. Le-am lasat la scurs de aseara pana azi cand am purces la treaba. Intr-un bol am pregatit compozitia de clatite din ingredientele de mai sus in care am pus la urma si florile de salcam. Apoi am trecut la...
Pasca fara aluat cu ciocolata
Intr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si le-am incorporat cu ouale, Am adaugat in castron untul tinut la temperatura camerei, smantana si...
Cozonac Rosenkrantz
Pentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea, faina). Am lasat la framantat si dospit 1 ora si 30de minute,conform programului. Am scos...
Desert cu fructe si miez de lapte
Am curatat fructul de kiwi si portocala, le-am taiat felii. La fel am taiat si miezul de lapte, Apoi le-am asezat pe farfurie cum am avut inspiratie. Pofta buna
Cozonac fara ou
Ingredientele se pun in masina de facut paine in ordinea in care le-am scris eu mai sus. In instructiunile de folosire ale masinii mele de facut paine scrie ca drojdia nu trebuie sa intre in contact cu ingredientele lichide, deci se pune peste faina. Se foloseste programul de framantat si dospit....
Reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie. Am amestecat ingredientele si am adaugat si faina nu toata odata ci cate o lingura. Dupa...
Tort racoritor cu ananas
Pregatim blatul astfel: Albusurile se bat spuma cu mixerul. Cand spuma este ferma se adauga treptat zaharul si vanilia. Se bat pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga albusurile si se amesteca usor cu telul de sus in jos pana se incorporeaza. Se adauga...
Eclere cu crema de cremsnit
Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o coca potrivita si neteda. Se ia vasul de pe foc se lasa cateva minute sa se raceasca .Cand s-a racit...
Desert rapid de vanilie cu ciocolata si mix de fructe
Am ales din mixul de fructe stafidele, le-am spalat si le-am pus la inmuiat intr-o cescuta cu esenta de rom. Ideal era cu ceva coniac, dar n-am avut. Migdalele, caju, arahidele, alunele de padure si fisticul le-am taiat cu un cutit bine ascutit. Nu pe toate , cateva le-am pus in rasnita...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Intr-un castron mare pun biscuitii rupti cu mana.Nucile rasnite le pun peste biscuiti. Laptele il pun intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul, margarina, cacao, caoja de lamaie si de portocala si amestec intr-una cu o spatula de lemn sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a...
Prajitura desteapta cu ciocolata
Pregatim mai intai ciocolata pe care o topim intr-o craticioara cu untul. Amestecam pana se topeste, apoi luam de pe foc si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul impreuna cu un praf de sare, pana obtinem o spuma...
Negresa de post
Intr-un castron sau lighenas se pun toate ingredientele, se amesteca pana sa obtine o crema si se pune in tava de 25/30 cm unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se pune tava la cuptorul incins inainte la 180 de grade. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Cand este coapta( se...
Cornulete cu rahat
Intr-un castron incapator se pune faina cernuta si pe urma toate ingredientele. Se frământă până când coca se desprinde după mână. Se împarte coca în trei părţi. Se ia pe rând câte o bucată de cocă. Se mai frământă un...
Cornuri pentru mic dejun
Am pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit. Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe masa de lucru infainata. Eu am impartit coca in doua gramajoare si le-am intins pe rand in forma de cerc...
Panna cotta
Intr-un castronel sau o cescuta cu apa punem gelatina foi la inmuiat, poate sa fie si granule(aprox. 10 minute). Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida.Le punem pe foc. Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Adaugam si esenta de vanilie....
Biscuiti cu ciocolata
Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare... Puteti folosi mixerul, eu le-am amestecat cu mana. Invelim aluatul...
Prajitura cu marmelada de caise
Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie s fie călduţ şi se amestecă. Apoi se pune făina şi se frământă o cocă nu prea tare care se împarte în 3 părţiegale din care se...
Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit. Se freacă untul bine...