Cozonac cu cacao, nuca si rahat

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Iun 2013 | 3489 vizualizari

 

Ca sa va indulcesc, va invit sa serviti cate o felie din deliciosul cozonac pe care l-am confectionat azi noapte.

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 200ml lapte
  • 650g faina
  • un pachetel drojdie uscata-7g
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • umplutura:
  • 3 albusuri
  • 100g zahar
  • 150g nuci macinate
  • 200g rahat
  • 4 linguri de cacao
  • vanilie
  • Pentru uns:
  • un galbenus
  • o lingura de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao, nuca si rahat:

Laptele, untul, zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala le-am pus toate intr-un ibric si le-am pus pe foc, amestecand intr-una sa se topesca zaharul si untul. Nu le-am lasat prea mult, doar pana s-a incalzit putin laptele. Am luat ibricul de pe foc si am amestecat pana am crezut ca s-a topit tot zaharul si untul.

Continutul ibricului l-am rasturnat in cuva masinii de facut paine. Peste el am pus faina cernuta, iar deasupra drojdia. Am setat masina la programul de framantat si dospit si am lasat aluatul in grija ei.

Intre timp eu am pregatit umplutura. Am batut cu mixerul albusurile spuma, am adaugat zaharul cate putin si am batut bine. Apoi am adaugat cacaoa,  nucile macinate, praful de vanilie amestecand cu un tel para.

Cand masina si-a terminat programul, am scos aluatul pe masa de lucru si l-am impartit in patru guguloaie. Fiecare guguloi l-am intins cu un sucitor, dandu-i o forma dreptunghilara, am pun  cateva linguri de umplutura pe care am intins-o pe tot dreptunghiul, am pus deasupra mai multe bucatele de rahat taiate cum m-a taiat capul, le-am rulat si le-am impletit cate doua. Apoi am pus sulurile obtinute in doua tavi de cozonac unse cu unt si presarate cu faina si le-am acoperit cu un prosop curat. Am lasat cozonacii la crescut cam o jumatate de ora.

Intre timp am  aprins cuptorul de la aragaz si l-am lasat sa se incalzeasca si sa fie cald si pentru aluat. Dupa o jumatate de ora, am uns cozonacii cu galbenus frecat cu un pic de lapte si am bagat tavile in cuptor pret de 45 de minute. Am facut proba cu scobitoarea care a ramas curata. Cozonacii i-am lasat de s-au racit in forme acoperiti cu un prosop. Apoi i-am scos, i-am pus  pe un fund de lemn, tot acoperiti.

Au iesit o bunatate! Frumosi si gustosi!

TIPS-URI

1

N-am poze cu toate operatiile ca era noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Teo 1

13.06.2013, 23:01

Uite fata care a stiut sa sarbatoreasca...!bravo!

diana_k 1

14.06.2013, 08:26

Sim0na 1

14.06.2013, 11:28

Cine nu doarme, face minunatii de cozonaci!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac evantai cu scortisoara