Cremele pentru prajituri sunt mai bune si mai sanatoase daca le prepari in casa.
Dar crema de cremsnit de la dr. Oetker e foarte buna si deosebit de gustoasa, Asa ca o folosesc de cate ori am ocazia.
Pentru coji:
Umplutura:
Glazura:
Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o coca potrivita si neteda. Se ia vasul de pe foc se lasa cateva minute sa se raceasca .Cand s-a racit suficient ca sa nu se gateasca ouale instantaneu, incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.
Punem coca intr-un pos si intr-o tava tapetata cu hartie de copt , formam din coca betisoare lunguiete de aluat . Le coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min sau depinde de cuptorul fiecareia.
Intre timp pregatim crema dupa instructiunile inscrise pe cutie. Eu sunt adepta cremelor preparate in casa, dar crema asta e fara cusur.
Dupa ce s-au copt cojile, le lasam un pic sa se raceasca, le taiem pe jumatate cu un cutit ascutit bine si le umplem cu crema. La operatia asta am folosit iarasi posul.
Topim la aburi ciocolata cu untul si o turnam cu grija peste eclere.
Pofta buna!