Tort racoritor cu ananas

de marianascarlat in Torturi, 20 Apr 2013 | 5238 vizualizari

 

Tortul asta e pe placul lui Alex. E cu crema de ciocolata dar mai ales cu ananas!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • un pic mai mul de 1/2 cana de ulei
  • Un plic praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte clocotit
  • 1/2 baton de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de ciocolata rasa sau cacao
  • Pentru umplut
  • un compot de ananas
  • Pentru sirop
  • se fierbe zeama de la compotul de ananas cu 2-3 linguri de zahar
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor cu ananas:

Pregatim blatul astfel:

Albusurile se bat spuma cu mixerul. Cand spuma este ferma se adauga treptat  zaharul si vanilia. Se bat pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga albusurile si se amesteca usor cu telul de sus in jos pana se incorporeaza. Se adauga faina si praful amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu telul pana se incorporeaza toata. Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava de copt unsa cu unt si tapetata  cu faina. De obicei folosesc o forma de tort cu marginea detasabila dar acum am ales sa folosesc o forma dreptunghiulara de 30/22 cm. Am lasat blatul la racit iar cand a fost gata racit l-am taiat in doua.

Intre timp am pregatit crema. Se pune laptele sa clocoteasca cu vanilia intr-o cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul, faina si ciocolata rasa (sau cacao) si se toarna apoi cate putin laptele incalzit din nou. Se pune la foc, amestecand mereu, pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc, se adauga untul si se freaca pana cand crema incepe sa se raceasca.

Asezam prima bucata din blat pe o tava pe care o sa-l si lasam, il insiropam cu compotul de ananas fiert cu zahar si racit, asezam pe el fructele de ananas. Oprim cateva fructe pentru decor.  Acoperim fructele cu 1/2 din crema, punem deasupra cealalta jumatate de blat, o insiropam si pe ea. Pentru ca am vrut ca tortul sa fie patrat l-am taiat asa si am mai facut doua tortulete mai mici.

Am acoperit toate trei torturile cu restul de crema.

Eu folosesc frisca lichida Meggle care este dulce si nu mai trebuie sa pun zahar cand o bat. Cu frisca si cu fructele de ananas am ornat tortul si cele doua torturi mai mici.

Poftiti la tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher