Reteta de preparare a papanasilor prajiti

de marianascarlat in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 4452 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Fetelor stiti ce mi-ati facut? Eu de fel nu sunt pofticioasa, dar atat ati tot postat retete cu papanasi ca tot citind si comentand a inceput sa-mi ploua in gura. Fiindca lui Alex nu- plac papanasii si din acest motiv n-am mai facut de nu mai tin minte cand, fiindca aveam in frigider putina branza dulce de vaci mi-am facut doar pentru mine 3 papanasi.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 gr de branza de vaci
  • 1 ou
  • 8 linguri de faina
  • 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu otet, ca nu am avut zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de gutui

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu otet sau  zeama de lamaie. Am   amestecat  ingredientele si am  adaugat si faina nu toata odata ci cate o lingura. Dupa ce aluatul a inceput sa semene a aluat l-am pus pe masa de lucru infainata si l-am framantat  mai adaugand faina pentru ca  nu trebuie sa fie lipicios. Cand a avut consistenta necesara l-am impartit in trei. Am rupt din fiecare bucata atat cat sa fac trei bilute cat o mingie de ping-pong. Pe urma am facut si din cele trei bucati cate o bila carora le-am facut in mijloc, cu degetul plin de faina, cate o gaura. 

Dupa  aceste operatii, am pus pe foc o craticioara pe care o folosesc la prajit, cu ulei destul care sa acopere papanasii. Cand uleiul s-a incins suficient, am pu papnasii(trei) si cele trei bilute la prajit. I-am pazit si cand s-au ridicat la suprafata i-am intors si pe partea cealalta. Cand au fost gata i-am scos pe prosoape de hartie absorbanta ca sa se elimine excesul de grasime.

Apoi i-am mutat pe o farfurie si i-am imbracat in smantana, am pus bilutele in varful celor 3 papanasi , am pus mantana si pe ele iar deasupra dulceata de gutui.

Mi-ar fi placut mai mult cu dulceata de visine, dar am mai gasit un borcan abia dupa ce am mancat papanasii. Il pastrez pentru data viitoare cand o sa mai fac papanasi, daca pana atunci nu se coc visinile ca sa mai fac alta dulceata! hihihi

Au fost deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

marianascarlat 1

20.04.2013, 18:33

RuxyRux 1

20.04.2013, 21:22

Ce papanasi imbietori!

diaconta 1

20.04.2013, 22:21

Ce papanasi buni ai facut Mariana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza si afine