mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete

Pasca cu branza si stafide

In Dulciuri la 18 Apr 2012

Se pregateste mai intai aluatul: intr-un vas se pun toate ingredientele mai putin faina deoarece aceasta se pune treptat pana se obtine un aluat compact si elastic. Il lasam sa se odihneasca acoperit cu un prosop, pana pregatim umplutura astfel: branza se pune intr-un castron in care...

Ciorba de miel reteta

In Ciorbe la 17 Apr 2012

Carnea spalata bine si oparita cu apa clocotita se pune la fiert in apa rece aproximativ 1 1/2 l apa cu sare. Legumele se taie la cutit dar morcovul si telina se da prin razatoare. Dupa aproximativ o ora de fiert se pun legumele peste carne si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte se pune...

Friptura de miel

In Oaie la 16 Apr 2012

Cu o zi inainte am pregatit carnea pe care am spalat-o si am curatat coastele de carne. Am condimentat si am pus ulei peste ea, am dat la frigider si a doua zi seara am pus la cuptor cu vin si apa. Am acoperit cu folie si am dat la cuptor pentru o ora, dupa care am scos si am pus restul de...

Oua vopsite pentru Sfintele Sarbatori

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2012

Ouale sa degreseaza si se pun la fiert in apa rece si sare. Intre timp pregatim vasele cu vopsea si eu am folosit bocane de 0,800ml  Am pregatit vopselele dupa instructiuni .Cand au fost gata fierte ouale le-am repartizat in fiecare borcan pentru a se colora .Pe rand evident cate 2 bucati...

Drob de miel pentru Pasti

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2012

Se pun organele la fiert spalate si taiate in bucati mai mari in apa cu sare. Toate verdeturile se vor spala si scurge bine dupa care se vor taia marunt fiecare si se pun intr-un vas incapator pentru a putea fi amestecate. Cand organele au fost gata fierte se scurg de zeama, se lasa sa se...

Paste cu granule de soia

In Mancaruri de post la 12 Apr 2012

Punem apa cu sare la fiert pentru paste si in alta craticioara apa cu vegeta pentru soia. Cand clocoteste apa cu vegeta se adauga soia si se amesteca bine, apoi dam deoparte sa se raceasca. Pastele se vor fierbe si ele asa cum este trecut pe pachet in descriere. Intr-o tigaie punem uleiul...

Avocado cu salata de cruditati si creveti

In Fructe de mare la 28 Mar 2012

Se incepem prin a pregati salata de cruditati astfel: morcovul si telina se curata si se spala dupa care se vor taia julienne. Se pun intr-un castron si se amesteca cu maioneza si pestele ton apoi ceapa care a fost taiata foarte marunt si stoarsa de zeama se potriveste de sare si piper. Se...

Cozonac de post

In Dulciuri la 26 Mar 2012

Intr-un lighean se pune apa călduță,drojdia,zaharul,sarea,mirodeniile si faina treptat pana la incorporarea definitiva. Margarina se topeste la foc mic si se adauga treptat framantand si adugand margarina in 4 reprize intre timp ca sa nu sparg ligheanul (fiind de plastic) lovesc aluatul de...

Tortul Anei

In Torturi la 26 Mar 2012

Intr-o cratita mai mica se pun galbenusurile, zaharul si se amesteca bine sa se omogenizeze se vor pune si cele doua plicuri cu zahar vanilat, apoi se adauga laptele si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase si nu clocoteste se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat 5 minute in apa...

Rulouri din clatite, umplute cu somon afumat si ton

In Peste la 25 Mar 2012

Mai intai se pregatesc clatitele;intr-un bol se pun ouale,sare,si faina si se amesteca bine si cu putin lapte pana se desfac cocoloasele ajutandu-ne de un tell se continua cu lapte pana se obtine aluatul de clatite si sa nu uitam si uleiul.Coacem clatitele intr-o tigaie ma mare ca dimensiune si...

Supa crema de brocoli

In Supe la 24 Mar 2012

Se curata toate legumele si se taie destul de mare punandu-se apoi in oala sub presiune, brocoli eu l-am pus cu cotor cu tot dar am curatat toata partea lemnoasa de deasupra. Se pune sare ,piper si apa. Se pune la fiert pentru 30 de minute(se poate si mai putin dar eu am cam uitat de oala). Dupa...

Paine cu faina alba si tarate de grau

In Piine la 19 Mar 2012

Am pus intr-un lighean de plastic jumatate din cantitatea de apa adaugand zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina amestecand cu un tel bine pana s-a omogenizat totul am lasat la crescut aproximativ 15 minute la loc cald adica in bucatarie fiind deja cald de la cuptor. Apoi am adaugat si restul de...

Prajitura duo cu gem de capsuni

In Prajituri la 19 Mar 2012

Se pune intr-un vas incapator 1 cana cu apa gazoasa se adauga si zahrul tot o cana si se amesteca bine se pun 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la o lamaie apoi se adauga si uleiul(i/2 de cana) amestecand continuu.Faina o cana si jumatate se amesteca separat cu plicul de praf de copt...

Gustare pentru dimineata

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2012

Am feliat patru bucati de parizer la fel si cascaval si am pus la foc domol tigaia pentru a pregati oul ochi. Pe o farfurie am asezat oul prajit feliile de parizer, cascavalul, castravetele taiat pe lungime si feliile de ardei. Pofta buna!

Musaca din conopida si paste fainoase

In Mancaruri de post la 16 Mar 2012

Conopida curatata si spalata am pus in apa clocotita cu sare la fiert. Pastele l-am pus in apa cu sare la fiert si cand ambele au fiert le-am scurs apa si le-am lasat deoparte pentru a pregat isosul.Intr-o craticioara am pus uleiul si cand uleiul s-a incins am adaugat faina am prajit-o cateva...

Salata de sfecla rosie cu hrean ras

In Salate la 16 Mar 2012

Sfecla rosie am spalat-o bine si am pus intr-o oala mai incapatoare adica sa incapa mai multa apa deoarece trebuie sa stea la fiert aproximativ 2-3 ore. Eu sa fiu mai sigura am fiert de cu seara si am lasat peste noapte la rece. A doua zi am dat prin razatoare pe partea unde se poate felia si...

Sarmale de post cu orez si seminte de in

In Mancaruri de post la 12 Mar 2012

Varza am pus-o la apa rece desfacand foile. Legumele le-am curatat, astfel ca ceapa am taiat-o marunt cu cutitul si radacinoasele le-am dat prin razatoare. Am pus wokul la foc cu 100 ml ulei am adaugat legumele la calit lasand in jur de 10 minute, am pus si semintele de in sa se prajeasca  5...

Legume gratinate in foietaj

In Mancaruri de legume la 12 Mar 2012

Legumele curatate si taiate mai mare le-am pus in wok la calit la foc potrivit pentru a se patrunde putin. Cand s-au inmuiat un pic le-am pus sare, piper, patrunjelul tocat marunt, am pus si grisul amestecand bine cu legumele. Intr-o tava unsa cu ulei am pus foietajul in care am pus legumele...

Creveti cu taitei

In Fructe de mare la 26 Feb 2012

Se pun la fiert pastele in apa cu sare, cand apa a dat in clocot apoi cand sunt fierte la scurgem imediat si le clatim cu apa rece. Le lasam sa se scurga bine si intre timp pregatim crevetii astfel: crevetii curatati de carapace sa spala bine si se lasa la scurs. Curatam ghimbirul si...

Mere umplute

In Dulciuri la 25 Feb 2012

Apa se pune la fiert cu zaharul 150 g si zaharul vanilat. Se pun merele curatate de coaja si scos mijlocul la fiert avand grija sa nu fiarba prea tare ca se vor crapa. Se pot incerca cu un bat de frigaruie daca s-au inmuiat. Se vor lasa la rece Intre timp pregatim nuca: amestecam cu miere si...

Tocana de oua

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2012

Legumele curatate, spalate si apoi taiate julienne, le-am pus intr-o cratita la calit in ulei si un pic de sare am pus si ciupercile. Cand s-au calit bine adica ceapa s-a inmuiat bine am adaugat sucul de rosii lasand sa clocoteasca inca 10 minute, am potrivit de sare si piper, apoi am spart ouale...

Tort cu crema diplomat si mascarpone

In Torturi la 25 Feb 2012

M-am gandit sa incep cu rulada sa o pot pune la frigider astfel: am separat albusurile de galbenusuri si am batut cu mixerul albusurile bine, apoi am adaugat si zaharul batand in continuare pana se face ca o bezea tare. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si am turnat treptat in albusuri am...

Paine prajita in cuptor cu masline si rosii

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2012

Am pornit cuptorul sa fie incins si am taiat feliile de paine in doua. Le-am uns cu margarina, am presarat mirodeniile, dupa care le-am dat la cuptor pentru 10 minute. In acest timp am pregatit rosiile adica am taiat rosiile in doua am scos semintele si le-am taiat cuburi lasandu-le in sita la...

Bomboane cu ciocolata si afine

In Dulciuri la 14 Feb 2012

Mai intai am pregatit pandispanul deoarece trebuie sa fie uscat de cu seara. Intr-un bol am pus albusurile de la cele 2 oua si am batut cu mixerul adaugand si apa apoi am pus zaharul, galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina amestecata cu cacaoa. Pe acestea din urma le-am amestecat cu...

Friptura de iepure la tava

In Mancaruri cu carne la 14 Feb 2012

Am curatat legumele si le-am taiat mai mare, asezandu-le pe toata suprafata tavii. Deasupra am asezat iepurele pe care l-am taiat in trei bucati mai mar,i dupa ce l-am spalat bine si s-a scurs de apa. Am pus mirodenii, piper, sare, cimbru si boia, de asemeni am pus si vinul iar deasupra peste...

Piept de pui in crusta de fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2012

Pieptul de pui fara os si piele se spala si se tamponeaza cu hartie prosop, dupa care se taie pe lungimea lui fasii nu prea groase pe care le vom da cu sare si piper. Le lasam deoparte si pregatim sosul in care vom tavali bucatile de piept inainte de a le praji. Sosul se pregateste astfe: oul...

Friptura din muschiulet de porc

In Porc la 5 Feb 2012

Curatat de pielite si spalat muschiul se sareaza si se pipereaza apoi cu un cutit facem crestaturi in diverse locuri mai groase si in locul lor introducem usturoiul curatat,deasupra am pus kaizerul taiat felii atat cat am putut de subtire ca a fost bucata cam mica si le-am prins cu scobitori. Am...

Creveti pane

In Fructe de mare la 5 Feb 2012

Am decorticat si spalat bine crevetii am sarat si piperat si am dat deoparte pana am pregatit bechamelul .Intr-un bol am pus oul cu un praf de sare si am batut bine cu telul am adaugat si faina amestecand bine am pus si apa gazoasa amestecand continuu sa nu faca cocoloase am pus si vinul,sosul de...

Limba de porc afumata cu masline

In Porc la 5 Feb 2012

Am spalat si taiat marunt ceapa si ardeiul gras,limba am taiat-o rondele de 1cm.si le-am pus pe toate si inca 150ml vin alb in oala sub-presiune pentru 20 de minute.Am ales sa fac acest lucru deoarece limba nu era chiar moale si bine am facut ca acum este exact asa cum am vrut si apoi...

Paine in forma de floare

In Piine la 5 Feb 2012

Intr-un vas de plastic punem faina cernuta si in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia,zaharul si sarea.Turnam apa treptat si amestecam cu mana pana se dizolva bine drojdia si lasam un sfert de ora sa creasca drojdia si apoi amestecam cu toata cantitatea de faina framantand...

Afisate 121 - 150 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]