Tortul Anei

de mamaieelena in Torturi, 26 Mar 2012 | 4819 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am promis ca voi face un tort celei care avea sa devina mamica (daca va ramane evident insarcinata ceea ce s-a si intamplat) si acum are o frumusete de fetita de 2 saptamani si numele este Ana.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 100 g unt
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 160 g biscuiti cu unt
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 140 ml lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cutie cu ananas taiat bucati
  • decor:
  • 1 mandarina
  • 1 plic cu frisca pudra
  • 125 ml lapte
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Anei:

Intr-o cratita mai mica se pun galbenusurile, zaharul si se amesteca bine sa se omogenizeze se vor pune si cele doua plicuri cu zahar vanilat, apoi se adauga laptele si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase si nu clocoteste se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat 5 minute in apa rece, dupa care se scurge bine de apa si se pune in crema de vanilie fierbinte amestecand pana la dizolvarea completa. Se pune la rece iar in acest timp se bate frisca lichida. Frisca trebuie sa fie bine intarita si cu o lingura de lemn amestecam crema de vanilie rece cu frisca.

Acum biscuitii se vor marunti bine (eu am maruntit cu sucitorul fiind mai gros la capete) si se pun peste untul topit se adauga si nuca de cocos. Pe o farfurie se fixeaza inelul de tort in care se pune blatul de biscuiti presandu-se bine, punem acum si crema peste blat jumatate de cantitate, ananasul bine scurs de zeama si tamponat cu hartie de bucatarie punem peste crema si apoi adaugam si cealalta jumatate de cantitate de crema. Acoperim cu folie si se da la frigider pentru 1-2 ore.

Se scoate si se orneaza dupa preferinta si imaginatie (si cum pe mine ma cam pareseste imaginatia tocmai cand am nevoie..)

Pofta buna

TIPS-URI

1

Imi pare rau ca nu am si sectiune ca a fost foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Anei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort rulada