mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete

Orez cu legume pe pat de salata verde

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2012

Am pus apa cu sare la fiert si orezul spalat l-am pus dupa ce a clocotit apa. Intre timp am facut salata intr-un castron, unde am rupt salata spalata si scursa bine, castravetele taiat felii si am pus otet si sare. Cand orezul a ajuns aproape de fierbere am pus brocoli, ardeiul...

Aperitiv cu peste si avocado

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2012

Pestele, untul, avocado curatat se pun in bol si cu blendarul manual am pasat totul apoi am adaugat si sucul de lamaie. Am dat la frigider pasta si am fiert ouale 15 minute. Bagheta taiata felii subtiri pe care le-am uns cu foarte putin unt (fac o precizare: painea este facuta in casa de...

Sarmalute in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2012

Carnea se toaca si se amesteca impreuna cu sarea si piperul.Ceapa se curata si ea si se toaca la masina de tocat carne.Mararul se spala si se toaca cu cutitul marunt ,orezul se spala si se pune peste carne impreuna cu celelalte ingrediente mai putin bulionul care se dizolva cu apa si se pune la...

Salata de paste cu pui si busuioc

In Salate la 26 Ian 2012

Se pun pastele la fiert exact cum scrie pe pachet si se dau la rece. Pieptul de pui se taie julien si se prajeste in tigaie cu o lingura de ulei de masline, rosiile se vor taia pe jumatate, castravetele se taie in lungime in 4 si se vor scoate semintele si taiat subtire la fel si ardeiul gras....

Ciorba de bureti

In Porc la 22 Ian 2012

Am spalat si maruntit ficatul si bojogul peste care apoi am pus apa clocotita lasand asa 10 minute si dupa aceea am pus in oala sub presiune la fiert pentru 20-30 de minute.In acest timp am maruntit toate zarzavaturile si le-am pus in oala cu putina apa sa fiarba cand ficatul si bojogul a...

Chiftele din carne de porc

In Porc la 17 Ian 2012

Carnea se toaca impreuna cu cartoful curatat si ceapa la fel. Felia de paine se pune la inmuiat in apa rece si apoi se stoarce si se pune in bol peste carne. Toate ingredientele se amesteca bine, mai putin uleiul care este pentru prajit. Cand totul este omogenizat se fac in maini dreptunghiuri...

Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli

In Fructe de mare la 16 Ian 2012

Crevetii curatati si spalati, pestele taiat bucati mai mici, usturoiul curatat si tocat marunt si la fel procedam si cu gingerul. Brocolii curatat si desfacut in buchetele se pune intr-o cratia si se toarna apa clocotita cu sare peste el si se acopera. Ceapa o taiem julienne, amidonul il desfacem...

Cozonac cu mac

In Dulciuri la 15 Ian 2012

Laptele se pune sa se incalzeasca usor si din el se ia 50ml pentru dizolvarea drojdiei.In lapte eu am pus mirodeniile si zaharul,in galbenusuri eu am pus uleiul si am amestecat. Am pus in faina cernuta mai intai, laptele,galbenusurile si apoi drojdia care a crescut intre timp. Am...

Tort cu crema de zahar ars si mere

In Torturi la 11 Ian 2012

Intr-o cratita mai adanca se pun la caramelizat 6 linguri cu zahar. Cand e gata se intoarce cratita peste tot, pentru ca zaharul caramelizat sa fie pe peretii interiori pana sus, apoi se pune untul si se aseaza merele care au fost curatate si indepartate cotoarele si taiate felii. Se da la...

Tort Trufa pentru anul 2012

In Torturi la 2 Ian 2012

Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece. Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele. Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece...

Friptura de porc la tava

In Porc la 1 Ian 2012

Am spalat bucata de carne si am tamponat-o cu hartie de bucatarie, i-am dat cu sare si restul de mirodenii si am asezat-o in tava de cuptor alaturi de rulada de curcan. Am tinut la cuptor aproximativ o ora la 200 de grade. Pofta buna.

Rulada din piept de curcan

In Curcan la 1 Ian 2012

Am portionat pieptul ca pentru snitele mai mari si le-am subtiat cu ciocanul de snitele, apoi le-am sarat si piperat pe fiecare. Am pus pe fiecare bucata de piept felii de sunca apoi cascaval ras si deasupra ardeiul taiat felii subtiri pe lungime,am rulat apoi si le-am fixat cu scobitori....

Placinta cu branza

In Dulciuri la 1 Ian 2012

Branza sarata am dat-o prin razatoare am amestecat cu branza dulce si stafidele, am adaugat mirodeniile,zaharul,ouale si grisul. Am pus cuptorul la incalzit la 180 de grade.Am pus hartie de copt in tava si am pus cu pensula ulei. Deasemeni am inceput a aseza foile de placinta si intre ele...

Somon afumat cu avocado

In Somon la 1 Ian 2012

Am curatat si feliat avocado pe care l-am stropit cu sucul de la o jumatate de lamaie si am lasat 10 minute.Am pus in fiecare felie de somon cate o bucata de avocado si am rulat.Am ornat cu restul de lamaie.Pofta buna

Frigarui cu branzeturi si legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2012

Branzeturile le-am taiat cuburi numai mozzarella a ramas intreaga deoarece dimensiunea era tocmai cea potrivita,la fel am procedat si cu legumele pe care le-am spalat si le-am taiat felii rotunde sau bucati cat de cat apropiate branzeturilor. Le-am insirat proportional pe fiecare betisor de...

Cozonac cu rahat colorat

In Dulciuri la 30 Dec 2011

Faina se cerne intr-un lighean de plastic, drojdia se desface in 100 ml lapte caldut, ouale se bat bine cu sarea. Restul de lapte se pune la fiert sa se incalzeasca un pic mai mult si se poate adauga in el zaharul, toate mirodeniile amestecandu-se f bine pana se dizolva bine zaharul. Margarina se...

Toba de casa

In Mezel de casa la 27 Dec 2011

Am spalat si curatat toate organele de porc si carnea. Am pus apa la fiert si cand a clocotit am rasturnat-o peste ele intr-un lighean metalic si am acoperit pentru 15 minute. Dupa aceea am pus in apa rece intr-o oala incapatoare tot ce era destinat tobei, dar mai putin limba pe care a...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 26 Dec 2011

Zaharul, untul, laptele praf si 50 gr nuca de cocos se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se da la frigider pt 30 minute. Se ia din compozitie o parte si se face in pumn o adancitura unde punem visina bine scursa de alcool si o acoperim cu compozitia de bomboana in forma de bila. Se pune...

Salata Boeuf

In Salate la 26 Dec 2011

Legumele se curata (fara castraveti) si se pun la fiert. Cartofii se pun in coaja la fiert separat. In oala sub presiune eu am pus la fiert carnea si am tinut-o 30 de minute. Cand au fiert legumele si carnea se vor taia marunt si se pun intr-un castron. La fel si cartofii se curata de coaja...

Tort special pentru Craciun

In Torturi la 26 Dec 2011

In prima etapa am pregatit toate cremele care sunt 3 astfel: de cu o zi inainte am copt pe aragaz intr-o cratita dovleacul dat prin razatoare si am pus si cele 3 linguri cu miere si scortisoara. A doua zi am incalzit dovleacul si am pus la hidratare 6 foi de gelatina. Cand este fierbinte...

Ardei umpluti cu orez

In Mancaruri de post la 16 Dec 2011

Legumele se curata si se dau prin razatoare, numai ceapa se taie cu cutitul. Se pun cu uleiul intr-o tigaie la calit, se adauga si ciupercile marunt taiat, apoi se adauga orezul lasandu-l 5 minute la foc iute si cand aproape a scazut apa se ia de pe foc si adaugam sare si piper dupa gust...

Paste cu branza

In Penne la 14 Dec 2011

Pastele le-am pus la fiert si cand au fost gata le-am scurs imediat intr-o sita .Am tapetat vasul de ceramica cu margarina si pesmet .Am pus un strat de paste si am ras branza deasupra, iar am pus paste si iar am pus branza si la final am pus ultimul strat de paste si am ras mai multa branza ca...

Mancare de gutui

In Dulciuri la 12 Dec 2011

Gutuile spalate bine nu se curata de coaja, se vor taia felii si se indeparteaza partea lemnoasa cu seminte, ramane numai miezul gutuilor. Se pune uleiul la incins si se vor praji pe toate partile. Se vor inmuia un pic, dar nu suficient. Se scot pe hartie absorbanta si cand le terminam se pune...

Fasole frecata

In Mancaruri de post la 12 Dec 2011

Fasolea se pune de seara la inmuiat si apoi se spala bine in ape mai multe si se pune la fiert in oala sub-presiune pe care o pregatim astfel: fasole, sare, 1 ceapa, morcov, patrunjel, telina, 2 linguri cu ulei si apa cat sa o acopere. Se lasa la fiert aproximativ o ora dar eu am lasat mai mult....

Foietaj cu crema de cacao

In Dulciuri la 12 Dec 2011

Din seara precedenta am lasat margarina afara din frigider si dimineata am pus-o intr-un bol cu zaharul si am mixat bine. Am adaugat si cacaoa si esenta de rom. Foaia de foietaj am taiat-o in 4 bucati si le-am copt in cuptor. Dupa ce s-au racit am asamblat astfel: foaie jos, crema,...

Salata de ton din conserva

In Salate la 12 Dec 2011

Se deface conserva de ton si se scurge zeama din ea si se pune intr-un bol de sticla. Se desface apoi si conserva de porumb care se pune intr-o sita si se da sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie julienne, gogosarul se taie bucati mai mari. Intr-un recipient nu...

Salata de icre de crap

In Salate la 24 Noi 2011

Se pun intr-un vas icrele si grisul fiert si se bat cu mixerul cateva secunde inainte de a pune uleiul. Se pun cateva picaturi de lamaie si apoi incepem sa batem cu mixerul bine turnand treptat uleiul pana il terminam. Mixerul se fixeaza la treapta a doua, ca sa nu se taie icrele. Se...

Somon la cuptor cu garnitura de spanac

In Somon la 21 Noi 2011

Somonul l-am avut portionat si pus la congelat astfel ca astazi am decongelat o portie si l-am pus intr-un vas termorezistent l-am asezonat si am pus peste somon sucul de portocala si uleiul de masline.L-am pus la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade 20-25 de minute.Cand a fost...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 20 Noi 2011

Merele rase si pus scortisoara si 1 plic cu zahar vanilat se impart in doua vase si se dau deoparte; Se va pregati intr-un bol faina, zaharul, grisul, praful de copt si celalalt plic cu zahar vanilat. Toate se amesteca foarte bine si se imparte egal in doua vase. Margarina se va taia in...

Galuste umplute cu ciuperci

In Mancaruri de post la 20 Noi 2011

Cartofii spalati se pun in apa la fiert in coaja. Cand sunt gata se racoresc putin cu apa rece si apoi se vor curata de coaja. Se lasa sa se raceasca mai bine timp in care vom pregati ciupercile astfel: se vor spala si taia de dimensiunea bobului de porumb, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se pune...

Afisate 151 - 180 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]