M-am gandit sa incep cu rulada sa o pot pune la frigider astfel: am separat albusurile de galbenusuri si am batut cu mixerul albusurile bine, apoi am adaugat si zaharul batand in continuare pana se face ca o bezea tare. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si am turnat treptat in albusuri am pus apoi si faina, dar pe aceasta am amestecat-o cu lingura de lemn de jos in sus. Am pus in tava aragazului pe folie compozitia ruladei si am dat la cuptorul preincins la 200 grade pentru 30-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Am scos din cuptor cand a fost gata si am rulat-o in aceeasi folie imediat am pus alta curata pe deasupra si am lasat pana s-a racit complet.
Intre timp pregatim umplutura ruladei adica macul astfel: topesc ciocolata cu cele cateva linguri de lapte si pun macul peste, amestecand bine pana se omogenizeaza, apoi adaugam si zaharul si esenta. Cand rulada s-a racit desfacem din hartie si intindem pe toata suprafata tot macul si apoi rulam la fel cum a fost inainte si dam la rece iar.
Acum preparam crema de la tort: galbenusurile cu zaharul, laptele si zaharul vanilat le punem pe foc mic pana la punctul de fierbere, gelatina o punem in apa rece la hidratat. Dam crema deoparte de pe aragaz si punem gelatina amestecand continuu pana se dizolva complet. Dam la rece si preparam frisca dupa instructiuni adaugand si intaritorul, apoi punem si mascarpone peste frisca si apoi si crema racita.
Acum asamblam tortul astfel: cei 200 g biscuiti ii pisam cu sucitorul si amestecam cu untul topit si acoperim toata suprafata formei tortului punem rulada taiata felii nu mai groase de 1,5 cm de jur-imprejurul formei pe interior si apoi toata crema (am mai oprit putin pentru decor). Am dat la rece peste noapte .
L-am ornat cu crema, cirese confiate si ciocolata rasa.
Pofta buna! A fost delicios