Paine cu faina alba si tarate de grau

de mamaieelena in Piine, 19 Mar 2012 | 10036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina alba
  • 150g tarate de grau
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 ligurita zahar
  • 650ml apa calduta
  • 100ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina alba si tarate de grau:

Am pus intr-un lighean de plastic jumatate din cantitatea de apa adaugand zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina amestecand cu un tel bine pana s-a omogenizat totul am lasat la crescut aproximativ 15 minute la loc cald adica in bucatarie fiind deja cald de la cuptor. Apoi am adaugat si restul de faina, ulei, taratele de grau, sare si restul de apa am amestecat bine obtinanad un aluat destul de vartos dar si usor moale. Am lasat la crescut pana s-a dublat volumul apoi pe masa de lucru am pus faina si am pus coca impartind-o in jumatati apoi in patru si dupa ceea in opt deci au rezultat 8 chifle pe care le-am pus in forma circulara in tava aragazului pe hartie de copt. Am lasat sa mai creasca inca 15 minute dupa care am pus tava in cuptor pentru 30 de minute se putea chiar si 40 de minute sa fie coaja mai tare desi este destul de rumenita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina alba si tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painica Iepuras