Mai intai se pregatesc clatitele;intr-un bol se pun ouale,sare,si faina si se amesteca bine si cu putin lapte pana se desfac cocoloasele ajutandu-ne de un tell se continua cu lapte pana se obtine aluatul de clatite si sa nu uitam si uleiul.Coacem clatitele intr-o tigaie ma mare ca dimensiune si le lasam sa se raceasca.Intre timp pregatim branza tocand mai intai mararul si ceapa le punem peste branza si amestecam bine adaugand si un praf de sare.Tonul il scurgem bine de apa punand in sita stropind cu o lingurita de zeama de lamaie.Clatitele reci pe ele intindem un strat nu prea gros de branza trei sferturi din suprafata si peste el punem felii de somon si dupa aceea rasucim sul clatita punand-o in folie de aluminiu strans,se da la frigider pentru cateva ore sau pe a doua zi.La fel se face si cu pestele ton.Se taie felii si se pun pe platou cu frunze de salata verde.Pofta buna,