Am pregatit prajitura pentru campania lansata de Dr. Oetker ,,Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa,,. Sper sa va placa!
Se prepară aluatul crocant: se amestecă făina cernută, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă untul/margarina topite şi se amestecă până la obţinerea unui aluat omogen. Se întinde într-o tavă dreptunghiulară de 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt (sau în două tăvi rotunde mai mici). Se coace cam 15 minute.
Se pregăteşte între timp aluatul opărit pentru foile de eclere : se pune apa la fiert cu un praf de sare şi cu untul/margarina. Se amestecă până ce grăsimea se topeşte, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt şi amidonul. Se amestecă continuu până ce se obţine o bilă de aluat care nu se mai lipeşte de oală. Se lasă la răcit şi de-abia apoi se încorporează pe rând ouăle, amestecând foarte bine după fiecare. Se împarte aluatul în 3 pentru prăjitura dreptunghiulară sau în 6 pentru cele două tortuleţe ( în cazul acesta aluatul pentru 2 foi se coace sub formă de biluţe care se folosesc pentru ornat). Se coc cam 20-25 de minute pe hârtie de copt, apoi se scot la răcit.
Pentru cremă se mixează laptele, frişca lichidă, praful de cremă şi esenţa. Consistenţa poate fi modificată cu lapte ,dacă se vrea mai moale crema sau cu frişcă lichidă pentru a ieşi mai fermă. Se împarte în două. pentru varianta derptunghiulară şi în 4 pentru varianta celor două tortuleţe.
Asamblare (varianta mea de două tortuleţe) : blat crocant uns cu două linguri de dulceaţă sau gem de căpşuni, blat de ecler, jumătate de cremă, cubuleţe de căpşuni, blat de ecler, cealaltă jumătate de cremă, biluţe de aluat, căpşuni şi ciocolată albă rasă pentru decor.
Se dau la rece până a doua zi.
Poftă bună!