Lapte de pasăre

de madi_marin in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 54840 vizualizari

 

A trecut foarte mult timp de când nu am mai preparat acest desert. Şi pentru că îmi era poftă de ceva dulce…mi-am amintit de reţeta asta care se face repede mai ales şi e şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr pentru albuşuri
  • 5 linguri zahăr pentru lapte
  • 1 plic vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • coajă rasă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr.

Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se lasă să se umfle, apoi se scot cu spumiera pe o farfurie.

După ce s-au făcut toate ,,insuliţele,, de spumă, în laptele care fierbe încet se pun esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi gălbenuşurile frecate cu restul de 5 linguri de zahăr. Se amestecă rapid şi continuu până ce sosul se îngroaşă puţin. Se dă deoparte vasul d epe foc şi se pun peste sos gogoşile de albuş.

Desertul se serveşte rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare