Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi

de madi_marin in Peste, 21 Apr 2013 | 7859 vizualizari

 

Cui nu-i place peştele cu usturoi? Mie îmi place la nebunie şi am ales să fac de data asta…în loc de mămăliga, nişte cartofi gustoşi şi uşor de pregătit. Poftiţi la masă!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de macrou
  • cartofi
  • usturoi
  • boia iute
  • sare
  • cimbru uscat
  • smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi:

Fileurile se crestează oblic de câteva ori pe partea cu piele. În tăieturi se pun felii de usturoi,apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare, boia iute şi cimbru uscat.

Se pregăteşte tava de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt care se unge cu ulei, apoi se aşează fileurile cu partea cu piele în sus. Se dă tava la cuptor la foc potrivit . Bucăţile de peşte se întorc o dată sau de două ori , ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.

Se face o cremă din usturoiul zdrobit (sau ras pe răzătoarea mică), frecat cu sare, un pic de ulei şi smântână.

Se serveşte peştele cu cartofi (curăţaţi, spălaţi, taiaţi rondele şi fierţi pe jumătate cu sare, apoi scurşi, condimentaţi după gust şi prăjiţi) şi cremă de usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon cu sos gremolada