Clătite cu carne şi ciuperci

de madi_marin in Porc, 3 Feb 2013 | 5895 vizualizari

 

Îmi plac mult clătitele în general. Dar cele cu carne sunt preferatele mele.Cu crusta delicioasă de caşcaval şi servite cu smântână….sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

Pentru 5 clătite mari:

  • 1 ou
  • făină
  • 700 ml apă rece

Umplutura:

  • 1/2 piept de pui
  • 350 g muşchi de porc proaspăt
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 6 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • ulei

Crusta:

  • 2 ouă
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 50 g caşcaval ras fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu carne şi ciuperci:

Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.

Se  face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc  5 clătite mari sau mai multe mai mici( în funcţie şi de dimensiunea tăvii în care se vor gratina).

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile tocate, se pune pasta de tomate desfăcută în puţină apă, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc câteva minute amestecând continuu.

Se pregăteşte un vas termorezistent care se unge cu ulei, apoi se aşează unele lângă altele clătitele umplute cu compoziţia de carne şi ciuperci. Ouăle se bat cu smântâna şi caşcavalul ras şi se toarnă deasupra. Se dă vasul la cuptor cam 20+25 de minute.

Clătitele se servesc calde cu smântână deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu carne şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii