Îmi plac mult clătitele în general. Dar cele cu carne sunt preferatele mele.Cu crusta delicioasă de caşcaval şi servite cu smântână….sunt delicioase.
Pentru 5 clătite mari:
Umplutura:
Crusta:
Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.
Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc 5 clătite mari sau mai multe mai mici( în funcţie şi de dimensiunea tăvii în care se vor gratina).
Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile tocate, se pune pasta de tomate desfăcută în puţină apă, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc câteva minute amestecând continuu.
Se pregăteşte un vas termorezistent care se unge cu ulei, apoi se aşează unele lângă altele clătitele umplute cu compoziţia de carne şi ciuperci. Ouăle se bat cu smântâna şi caşcavalul ras şi se toarnă deasupra. Se dă vasul la cuptor cam 20+25 de minute.
Clătitele se servesc calde cu smântână deasupra.
Poftă bună!