madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete

Bors de rata cu zdrente de ou

In Ciorbe la 17 Apr 2010

Spatele de rata se curata de pielea ramasa, se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand s-a fiert se scoate la racit. Ceapa verde se toaca marunt, iar morcovii , telina si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se taie cubulete.  Se pun toate in zeama...

Supa de galuste

In Supe la 16 Apr 2010

Cum prepar eu supa de galuste : Se curata legumele si se toaca marunt sau se dau pe razatoare apoi se pun la calit in putin ulei. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Intre timp se prepara compozitia pentru galuste: se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare, apoi se adauga grisul si...

Musaca

In Pui la 16 Apr 2010

Pulpele de pui se pun la fiert. Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se fierb. Cand sunt gata se fac piure cu untul. Se da deoparte. Carnea fiarta se taie marunt, se amesteca cu ceapa verde tocata fin, cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoi, condimente, mararul...

Pui cu sos in cuib de mamaliga

In Pui la 13 Apr 2010

Se taie pieptul de pui in cubulete mici . Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se toaca marunt, iar ceapa se taie juliene. Se pun legumele impreuna cu carnea, cu putin ulei si apa cat sa le acopere la fiert, la foc mic. Cand carnita e gata se adauga rosiile curatate de...

Gogosi "Bomboloni"

In Dulciuri la 13 Apr 2010

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire. Cand a fost gata l-am scos pe masa pudrata cu faina si l+am intins cu sucitorul in foaie mai groasa. Am decupat cu paharul rondele pe care le-am mai lasat la crescut inca 15 minute, apoi le-am...

Tort Kodrit Kadir

In Torturi la 13 Apr 2010

Pentru blat se amesteca ingredientele foarte bine cu mixerul, apoi se lasa deoparte. La fel se procedeaza si pentru crema. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr+o cratita nu prea mare si cand am obtinut un caramel clar se lasa deoparte ca sa se raceasca. Se toarna apoi deasupra...

Tort de mere

In Torturi la 8 Apr 2010

Se caramelizeaza intai 200 g zahar cu cativa stropi de apa. Se unge o forma detasabila ( diametrul 26 cm) cu unt peste tot, apoi se adauga caramelul si deasupra se pun merele intregi curatate de coaja si seminte, iar in fiecare se pun cateva nuci  si gem de capsuni. Se dau in cuptorul incins...

Briose cu peste

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

Ouale se bat bine cu mixerul, se adauga praful de copt, faina cernuta, pestele scurs dar nu de tot de uleiul din conserva si condimentele. Se ung formele de briose cu ulei, se tapeteaya cu faina si in ele se toarna compoyitia. Se coc la foc mediu cam 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in...

Aripioare rotisate cu sos de smantana si usturoi verde

In Pui la 7 Apr 2010

Aripioarele se curata, se spala  si apoi se sterg bine cu un prosop de hartie. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se infig la rand pe tapusa rostisorului si se pun in cuptorul incins dinainte .  Dedesubtul lor se pune tava de la aragaz pe jumatate plina cu un amestec de apa si...

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe tropicale

In Prajituri la 6 Apr 2010

Se prepara aluatul pentru coji: se pun intr-un vas faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat caruia i se forma de bila ,se pune intr-o punga si se da la rece cam 1 ora. Dupa ce a stat suficient la rece, se scoate aluatul si se repartizeaza in...

Oua decorate

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

Se pun ouale la fiert la foc mic  in apa rece cu sare si putin otet ca sa nu crape. Cand sunt gata se scot pe un prosop sa se scurga si se lasa la racit. Fierbem intr-un ibric apa si cand clocoteste o dam deoparte. Punem oul racit in inel apoi ii dam drumul rapid in ibricul cu apa...

Cozonac elvetian

In Prajituri la 2 Apr 2010

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si portocala. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand aluatul e gata se...

Pilaf cu ardei gras

In Mancaruri de post la 2 Apr 2010

Ceapa si ardeiul gras se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit pentru cateva minute in ulei, apoi se adauga orezul spalat, concentratul de legume si se pune apa inca de 2 ori cat cantitatea de orez. Se da vasul la cuptor la foc mic pana e gata....

Hamsie pane

In Peste la 2 Apr 2010

Hamsiile se curata de cap si intestine, se spala si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Se bate oul bine cu 3 linguri cu apa rece, se adauga condimentele pentru peste si usturoiul granulat, apoi faina cam 1 lingura si se amesteca foarte bine ca sa nu faca cocoloase. Hamsiile scurse de...

Paine impletita elvetiana

In Piine la 30 Mar 2010

In cuva masinii de paine punem ingredientele astfel: faina, drojdia dizolvata in laptele caldut, oul batut, untul topit( sa fie lichid), sare si zahar. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune pe masa pudrata cu faina, se imparte in doua, apoi se intind bucatile sub...

Tort Sacher

In Torturi la 30 Mar 2010

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca zahrul pudra cu untul pana se obtine o spuma, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand foarte bine dupa fiecare, apoi se pune ciocolata topita . Se amesteca foarte bine si se lasa putin deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul...

Ciocanele de pui in foitaj

In Pui la 30 Mar 2010

Ciocanelele se spala, se sterg, apoi se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se pun la prajit. Se intoc din cand in cand si se mai pune apa, pana sunt bine patrunse si rumene. Se dau la racit. Aluatul foitat se lasa la temperatura camerei, apoi se taie jumatate din foaie, iar foaia se taie...

Supa de cartofi

In Supe la 23 Mar 2010

Ceapa uscata si coditele verzi se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei impreuna cu morcovul taiat rondele. Dupa 5 minute se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste celelalte legume, se mai pune apa si cand sunt gata...

Chiftelute de linte

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2010

Se pune lintea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge intr-o sita, apoi se pune intr-un castron. Se adauga cartoful ras, oul, cascavalul ras , telemeaua rasa, condimentele si faina cat sa se obtina un aluat care sa stea legat. Se formeaza chiftelute care se dau prin faina, se scutura de surplus...

Fasole verde cu pui si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2010

Pulpa de pui se pune la fiert si cand e gata se curata carnita de pe os si se taie bucatele. Fasolea verde  o fierbem cam 10 - 15 minute in apa cu sare si apoi se lasa la scurs intr+o strecuratoare. Se prepara maioneza rapida cu mixerul vertical  din ou crud intreg, mustar, ulei,...

Ciorba de ciocanele afumate

In Ciorbe la 18 Mar 2010

Ciocanelele se spala bine si se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga toate legumele taiate cubulete si se lasa sa fiarba impreuna. Spre sfarsit se adauga zeama de varza data in clocot in prealabil, cuburile concentrate si sucul de rosii. Cand e gata ciorbita, se da deoparte...

Snitele crocante de pui

In Pui la 16 Mar 2010

Pieptul se taie in bucati subtiri. Se condimenteaza si se pune la frigider. Ouale se bat ca pentru omleta . Fulgii si crutoanele se pun intro punga mai tare si se zdrobesc nu foarte fin, sa mai ramana si bucati mai mari. Bucatile de carne condimentate se dau mai intai prin faina, se...

Cartofi evantai

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2010

Cartofii curatati si spalati se taie felii, dar nu pana jos...avand grija sa nu se desprinda. Se umplu cu fasiute de carnati, unt, se presara cu condimente, se stropesc cu ulei si putin apa, se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc micut pana sunt gata. Noi am...

Prajitura "Madi"

In Prajituri la 14 Mar 2010

Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca macinata si ciocolata rasa, apoi faina si amidonul date prin sita si se amesteca cu o paleta usor  pana se omogenizeaza bine compozitia. Se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si...

Paine-Floare cu varza acra

In Piine la 12 Mar 2010

Se pun toate ingredientele pentru painica ( mai putin oul, boiaua, macul si susanul) in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Intre timp se prepara varza: ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit in putin ulei , apoi...

Ciorba de spanac cu smantana

In Ciorbe la 10 Mar 2010

Radacinoasele se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la calit putin in ulei, apoi se adauga apa si orezul spalat si se lasa sa fiarba bine.  La jumatatea fierberii se adauga cartoful taiat cubulete. Cand totul e fiert se...

Chiftelute de pui cu sos alb

In Pui la 10 Mar 2010

Carnea se toaca marunt la robot impreuna cu ceapa , usturoiul si condimentele. Se fac bilute de carne care se dau prin faina si se prajesc un ulei incins. Cand sunt gata se pun pe hartie absorbanta sa se scurga de surplusul de ulei . Se prepara sosul: se pune faina intr-un vas sa se rumeneasca...

Saramura de pui

In Pui la 6 Mar 2010

Pulpele, de preferinta mai micute, se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se frig in tigaia grill, desi ideal ar fi pe gratarul cu carbuni. Se prepara saramura intre timp: se pune apa la fiert, se adauga usturoi taiat , ardeii copti rupti fasiute, concentratul de pui...

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de post la 5 Mar 2010

Cartofii ,mai mici de preferinta, se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei, apoi se adauga deasupra cartofii, se lasa la foc cateva minute si apoi se acopera cu apa. Spre jumatatea fierberii se adauga pasta de ardei, sucul de rosii,...

Inele de foi cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2010

Foaia se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei. Se face un amestec din branza, chimen, verdeata tocata, piper si smantana care se intinde pe foaia de aluat, apoi o taiem in dreptunghiuri. Se rasuceste fiecare bucata ca sa obtinem un inel  si se suprapun putin capetele ca sa nu se...

Afisate 571 - 600 din 670 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Retete preferate
Faguri

Voturi:8

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]