E pentru prima oara cand pregatesc peste la capac. Sylvia mi-a dat ideea. E bun si usor. E perfect pentru cina....
Fileurile se spala, se sterg,se taie in jumatate, se ung cu ulei si se condimenteaza. Se ia o oala, se umple cam trei sferturi cu apa, apoi se aseaza deasupra capacul cu manerul in jos, adica in apa. Capacul se unge cu ulei si in el se aseaza bucatile de peste . Se da vasul la cuptor la foc mediu spre mare pana se rumenesc.
Intre timp se prepara garnitura de cartofi : se curata, se spala si se taie in cubulete . Se pun la fiert pentru 10 - 15 minute in apa sarata, apoi se scurg bine si se prajesc un ulei pana cand sunt rumeniti frumos. Se condimenteaza cu sare, piper si marar.
Se serveste pestele cu garnitura de cartofi si mujdei de usturoi.
1
In loc de mujdei simplu se poate face un sos de smantana cu usturoi.