madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete

Pizza cu mortadella, ciuperci si oua

In Pizza la 26 Sep 2010

Se prepara aluatul pentru blat : se amesteca intr-un castron toate ingredientele si se framanta un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca mai e nevoie se mai adauga putina faina. I se da forma de bila si se lasa la crescut la loc caldut pana pregatim ingredientele pentru umplutura....

Mancare romaneasca

In Pui la 24 Sep 2010

Pulpele se taie in doua, se spala, se sterg, se ung apoi cu ulei si se presara cu condimente. Se pun in tava cu ulei si apa la cuptor pana se rumenesc. Se prepara mujdeiul si mamaliguta. Se serveste friptura alaturi de mujdei si mamaliga.

Prajitura greceasca

In Prajituri la 24 Sep 2010

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie. Foile se dezgheata de tot si apoi se zdrentuiesc. Se amesteca zdrentele cu compozitia de oua si se toarna totul in tava 17/23 cm neunsa. Se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 - 40 de minute pana...

Pulpe in bacon cu cartofi la cuptor

In Pui la 19 Sep 2010

Pulpele se spala , se sterg, se ung cu ulei si se presara cu condimente si piper. Se pun in tava cu ulei si apa si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. Cartofii se curata, se spala, se taie sferturi , se ung cu ulei si se presara cu putina sare, apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie...

Prajitura ,,Mokka,,

In Prajituri la 17 Sep 2010

Se prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul , lichiorul crema  si  alunele prajite si macinate. Se omogenizeaza bine compozitia si se...

Ardei copt umplut cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2010

Se coace ardeiul, apoi se curata de coaja si  i se taie cotorul . Trebuie sa ramana ca un buzunaras care se umple cu cascavalul taiat felii. Se bate oul cu putina sare si faina. Ardeiul umplut se da mai intai prin faina, apoi prin oul batut cu faina si se pune la prajit in ulei incins.

Tort ,,Krem a la krem,,

In Torturi la 12 Sep 2010

Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si la urma praful de crema. Se mixeaza bine, apoi se toarna compozitia in tava detasabila 26 cm diametru tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 20 - 25 de minute. Se da la...

Prajitura ,,Fanta,,

In Prajituri la 11 Sep 2010

Se prepara blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se omogenizeaza bine cu mixerul si se toarna compozitia in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 25 de minute dupa care se da la recit. Pentru crema: se...

Prajitura ,,Tavalita,,

In Prajituri la 9 Sep 2010

Se prepara blatul : se bat ouale intregi cu zaharul, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt, esenta si nuca de cocos. Se toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de  minute. Se lasa la racit. Se prepara crema: intr-un vas  se pun la foc...

Placinta cu costita afumata si legume

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete. Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt...

Pulpe gratinate cu ciuperci si cascaval

In Pui la 6 Sep 2010

Pulpele de pui se dezoseaza, apoi se spala si se sterg cu un servet. Se condimenteaza si se pun la fript in tigaia grill. Se rumenesc frumos. Ciupercile se curata si se taie feliute. Ardeiul se taie fasii. Rosia se taie in cubulete. In craticioare individuale se fac portiile : se pune...

Branzoaice

In Dulciuri la 5 Sep 2010

Am pus ingredientele in cuva masinii de paine si am selectat programul de framantare si dospire. Se prepara intre timp umplutura : branza se sfarama cu o furculita, se adauga ouale batute, zahar dupa gust, grisul, coaja rasa de lamaie si stafidele. Cand aluatul e gata se pune pe masa...

Pulpe umplute cu ciuperci

In Pui la 5 Sep 2010

Se prepara umplutura : se taie marunt ciupercile curatate , ceapa, usturoiul si mararul si se amesteca cu oul. Fiecare foaie de carne se condimenteaza si deasupra ei se pune o lingura de umplutura. Se ruleaza si se leaga cu ata. Se ung foarte putin cu ulei si se  dau la frigider pana a...

Foi cu crema de ciocolata

In Prajituri la 4 Sep 2010

Se face intai crema : se pun la foc foarte mic ouale cu zharul, se amesteca continuu pana ce acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza bine si apoi se pune untul taiat cubulete. Se tine pe foc crema cam 20 de minte amestecand energic si continuu. Se da la frigider. Foile: se pun...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 2 Sep 2010

Prunele se spala , li se scot samburii si se taie in sferturi. Se pun aranjate frumos in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit pana se prepara aluatul. Ouale se bat intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga pe rand, laptele,...

Tort cu crema ganache si visine

In Torturi la 1 Sep 2010

Blatul 1 : Se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, apoi se adauga ciocolata topita lichida, faina,albusurile batute spuma tare si esenta de rom. Se tapeteaza o forma detasabila de 26 cm pe fund cu hartie de copt unsa cu unt, apoi se toarna compozitia si se coace cam 30-35 de minute....

Budinca de cartofi cu pate de ficat

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

Cartofii se curata , se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt fierti, se face din ei un piure nu foarte fin. Albusurile se bat spuma tare. Intr-un vas se amesteca piureul, pateul de ficat, galbenusurile, spuma de albusuri,cascavalul ras fin, sare si piper. Se omogenizeaza...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 28 Aug 2010

Tiramisu reţetă cu frisca Se bate frisca spuma tare. Se amesteca cu mascarpone si zahar vanilat. Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie de plastic si se pune in strat de crema, se aseaza doua randuri de piscoturi trecute rapid prin cafeaua preparata de-a lungul tavii, se acopera cu alt...

Tort Diplomat cu mascarpone

In Torturi la 26 Aug 2010

Se prepara intai blatul : se bat ouale foarte bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie si faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizarea completa. Se tapeteaza tava cu fund detasabil cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt unsa cu putin unt...

Eclere

In Prajituri la 21 Aug 2010

Se prepara aluatul pentru coji astfel: Se pun apa, sarea si uleiul la fiert. Cand clocoteste se adauga faina in bloc , apoi se amesteca energic pana se desprinde coca de pe fundul vasului. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit aluatul se incepe incorporarea oualor pe rand. Se adauga...

Zacusca rapida

In Zacusca la 21 Aug 2010

Vinetele si ardeii se coc, se lasa sa se raceasca si sa se scurga, apoi se toaca marunt cu cutitul. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in mai mult ulei. Cand  a devenit transparenta, se adauga tocatura de vinete si ardei si bulionul. Se amesteca la foc mic continuu cam 20 de...

Ciorba de os

In Ciorbe la 21 Aug 2010

Oasele se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. In timp ce fierb se ia spuma care se formeaza deasupra. Ceapa si ardeiul capia se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoarea mare , iar cartofii se taie cubulete. Se pun si legumele tocate peste carnita aproape...

Muschi de porc la cuptor

In Porc la 19 Aug 2010

Muschiuletul se curata de pielite si bucatele de grasime. Se unge cu ulei , cu pasta de usturoi si se presara cu condimente. Se pune in tava cu ulei si apa si se da la cuptor. Se mai adauga apa atunci cand scade pana e gata facut. La sfarsit de tot se lasa sa se rumeneasca frumos. Se serveste...

Cozonac cu rahat si Finetti

In Dulciuri la 19 Aug 2010

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Aluatul gata crescut se pune pe masa infainata, se imparte in...

Prajitura cu visine si ciocolata

In Prajituri la 17 Aug 2010

Se prepara pe rand compozitia alba, apoi cea cu cacao, astfel: se bat 3 oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie, jumatate de lingurita de praf de copt  si 3 linguri cu  faina cernuta. Se amesteca usor pana la omogenizare. Pentru compozitia...

Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

In Prajituri la 15 Aug 2010

Se prepara intai blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se lasa la racit. Crema: se pun intr-un vas laptele, frisca...

Budinca de orez cu carne tocata

In Mancaruri cu carne la 14 Aug 2010

Se face un pilaf din orez, putin ulei, sare si piper. Se lasa la racit. Carnea tocata se caleste in foarte putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Cand apa a scazut si carnita s-a fiert, se adauga condimentele, pasta de tomate, marar, sare si piper....

Pizza

In Pizza la 12 Aug 2010

Se prepara aluatul : se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga sare, zahar, 2 linguri cu ulei si faina. Se face o bila de aluat care se pune intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cam 30 sau 40 de minute. Se taie crenvurstii si salamul in bucatele mici. Se scoate aluatul si...

Ciorbita de vara

In Ciorbe la 12 Aug 2010

Toate legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei ,mai putin rosiile, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape gata, se adauga borsul dat intr-un clocot, rosiile, pasta de tomate, iaurtul si sarea. Se mai lasa la foc mic 15 minute,...

Pui la gratar

In Pui la 11 Aug 2010

Se spala puii si se taie pe jumatate. Se ung cu ulei , se condimenteaza si se ung cu usturoi pisat. Se tin la rece peste noapte intr+un vas acoperit. Se pun pe gratarul incins . Se rumenesc frumos si se servesc cu mujdei.

Afisate 481 - 510 din 670 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]