Prajitura greceasca

de madi_marin in Prajituri, 24 Sep 2010 | 15125 vizualizari

 

By Laura Sava......cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta de 400 g
  • 200 g iaurt
  • 4 oua
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 3 linguri cu varf cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie.

Foile se dezgheata de tot si apoi se zdrentuiesc.

Se amesteca zdrentele cu compozitia de oua si se toarna totul in tava 17/23 cm neunsa. Se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 - 40 de minute pana se rumeneste frumos.

Intre timp se face siropul :  se caramelizeaza zaharul, apoi caramelul se amesteca cu mierea si se pune apa. Se pune vasul al foc mic pana se dizolva caramelul.

Cand prajitura e gata, se portioneaza, apoi se toarna deasupra siropul.

Se lasa la rece pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se foloseste acelasi pahar pentru a masura toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Teo 1

27.09.2010, 21:24

imi place , clar !

nadina73 1

29.09.2010, 01:18

super place la minee la favo 5 f

mira86 1

11.10.2010, 00:58

Foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca