Prajitura ,,Fanta,,

de madi_marin in Prajituri, 11 Sep 2010 | 26043 vizualizari

 

Am pastrat denumirea prajiturii desi nu am folosit suc Fanta pentru glazura. Blatul l-am facut ca la prajitura ,,Krem a la krem,,, iar pentru restul m-am inspirat de aici : http://edithfrincu.blogspot.com/2009/01/prajitura-fanta.html.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)

Crema:

  • 200 g unt
  • 200 g crema de unt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra

Glazura:

  • 800 ml suc de portocale
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 4 linguri rase cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Fanta,,:

Se prepara blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se omogenizeaza bine cu mixerul si se toarna compozitia in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 25 de minute dupa care se da la recit.

Pentru crema: se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se dizolva, apoi se adauga branza de vaci si crema de unt. Se omogenizeaza bine.

Peste blatul racit se adauga crema de branza si se da tava la frigider pana la prepararea glazurii.

Glazura: se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet, in loc de lapte folosindu-se suc. Cand e calduta  se toarna peste praji si se da la rece din nou pentru 2-3 ore inainte sa fie taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Fanta,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

madi_marin 1

05.10.2010, 17:48

nanaalex....ma bucur ca ti+a placut....

miremirc 1

28.10.2012, 09:07

Una din prajiturile mele preferate !

adry88 1

28.10.2012, 10:07

minunata,imi place la nebunie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu cafea si migdale