madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete

Prajitura turceasca

In Prajituri la 27 Noi 2010

Se prepara budinca cu lapte , zahar si esenta de vanilie. Se tapeteaza tava mare de aragaz cu hartie de copt, apoi se presara cu un strat de nuca de cocos. Deasupra se pune un strat de budinca si se da la rece pentru 15 minute. Frisca se bate spuma tare. Nucile si migdalele se rumenesc...

Clatite banatene

In Prajituri la 24 Noi 2010

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece. Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie. Se ung clatitele cu  branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un...

Cartofi la cuptor cu costita afumata si chiftelute de pui

In Mancaruri cu carne la 24 Noi 2010

Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Se pun la fiert pentru 15 - 20 de minute. Carnita de pui se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, condimente si piper. Se formeaza bilute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot la scurs pe hartie absorbanta. In...

Pilaf cu dovleac

In Mancaruri de post la 22 Noi 2010

Orezul se spala. Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu cubuletele de dovleac cateva minute. Se adauga orezul scurs, delikat si piper si se pun 3 cani de apa. Se da vasul la cuptor pana orezul e gata. Se serveste cu salata de muraturi asortate, sau daca nu e post.....alaturi de...

Pizza delicioasa

In Pizza la 17 Noi 2010

Se prepara blatul : se dizolva in laptele cald drojdia. Se pun si sare si zahar, apoi uleiul si faina. Se framanta bine aluatul , apoi se lasa la crescut pana se dubleaza. Mezelurile se taie in cubulete, cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Tava de aragaz se tapeteaza cu...

Prajitura "Ora 12"

In Prajituri la 15 Noi 2010

Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si  se coace cam 20-25 minute. Se da la racit. Sirop: se caramelizeaza zaharul,...

Frigarui la cuptor

In Pui la 14 Noi 2010

Ardeii se taie bucati potrivite, ca si ceapa. Ciupercile se curata si li se rup piciorusele. Palariile se taie in sferturi. Carnita se unge cu putin  ulei, apoi se presara cu condimente. Pe belete de frigarui unse si ele cu ulei se alterneaza bucatele de carne cu ardei, ceapa si...

Pui cu sos, ciuperci si mamaliga

In Pui la 11 Noi 2010

Pulpele se taie in bucatele. Se pun sa fiarba in apa cat sa le acopere. Ciupercilor li se rup piciorusele care se toaca si se pun peste carne. Palariile se frig intr-o tigaie cu putin ulei. Cand carnita e gata fiarta se adauga sosul de ardei, pasta de tomate, usturoiul taiat marunt,...

Budinca de conopida

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2010

Conopida se desface in buchetele. Se spala sub jet de apa rece. Se pune la fiert un vas cu apa si sare si cand apa clocoteste se adauga buchetelele de conopida. Se fierb cam 15 minute. Se scot si se lasa la scurs. Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se aduga cascavalul si...

File de macrou la cuptor cu mamaliga si mujdei

In Peste la 9 Noi 2010

Fileurile de macrou se spala, se sterg cu un servet de hartie, se cresteaza din loc in loc,apoi se condimenteaza cu sare si piperul cu lamaie de la Kamis care ii da un gust foarte bun. Se pun in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt . Se dau la foc potrivit pentru 20 minute, intorcandu-se o...

Tort ,,Mihaela,,

In Torturi la 7 Noi 2010

Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul...

Ciocanele la cuptor cu ghebe si sos de usturoi

In Pui la 6 Noi 2010

Ciocanelele se spala, se sterg, se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se pun la cuptor in tava cu putin ulei si apa. Se lasa sa se rumeneasca. Ghebele se spala, se oparesc, se pun la scurs apoi se trag la tigaie in ulei incins. Usturoiul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, se...

Tort cu alune

In Torturi la 4 Noi 2010

Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile  si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se...

Gogosari umpluti cu orez

In Mancaruri de post la 1 Noi 2010

Se prepara intai pilaful : se caleste foarte putin o ceapa tocata marunt, se adauga orezul spalat, apoi se pune apa de 3 ori mai mult decat cantitatea de orez. Se lasa sa fiarba la foc mic si cand e gata se potriveste gustul de sare si piper. Se spala gogosarii si li se taie un capac...

Prajitura ,,Dobos,,

In Prajituri la 23 Oct 2010

Se prepara crema : se caramelizeaya 200 g zahar. Separat se amesteca margarina la temperatura camerei cu restul de 100 g zahar si cele 4 oua , iar acest amestec se toarna peste caramelul fierbinte, apoi se pune vasul din nou la foc mic si se amesteca continuu pana ce caramelul s-a dizolvat...

Supa crema de legume cu dovleac

In Supe la 22 Oct 2010

Se curata toate legumele, se spala si se taie cubulete. Se pun toate la fiert in apa cat sa fie acoperite. Se picura si putin ulei. Cand sunt bine fierte se strecoara de zeama, fara ca aceasta sa se arunce.  Legumele se paseaza la robot si daca rezulta o supa  prea groasa se mai...

Savarine

In Prajituri la 20 Oct 2010

Se amesteca faina cu laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia, oul batut, zaharul si uleiul. Se omogenizeaza bine aluatul, apoi se lasa la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Formele de tarta se ung cu ulei  si se toarna in ele aluatul cu lingura. Se umplu...

Clatite cu carne

In Mancaruri cu carne la 18 Oct 2010

Se prepara clatitele : se bate foarte bine oul, apoi se adauga apa si faina pana obtinem cata cantitate dorim pentru clatite. Se adauga si 3 linguri cu ulei . Se coc clatitele si se pun  apoi deoparte acoperite. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea si...

Ciorba cu coasta afumata si lapte batut

In Ciorbe la 16 Oct 2010

Coasta se portioneaza si se pune la fiert. Ceapa se toaca amrunt, morcovii si telina se dau pe razatoare, apoi se pun toate la calit in putin ulei. Apoi se adauga peste carnita si se lasa sa fiarba impreuna. La jumatatea fierberii se pun si cartofii cubulete si orezul spalat. Aproape de...

Pandispan cu branza, visine si bezea

In Prajituri la 16 Oct 2010

Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, laptele, praful de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala, branza rasa marunt si faina. Se mixeaza bine. Se unge o tava 17 /22 cm cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Feliile de paine se pun la prajitor sau in cuptor pana se rumenesc. Se ung cu ulei si se freaca pe toata suprafata cu usturoiul taiat in jumatate. Rosia se taie in jumatate, se scobeste de miezul moale cu seminte. Acestea se arunca sau se folosesc la alt preparat. Se taie restul de rosie...

Sarmalute in dovleac

In Porc la 10 Oct 2010

Se prepara compozitia pentru sarmalute : se amesteca foarte bine carnea cu ceapa toacat marunt, cu orezul spalat si scurs, cu cimbru si marar uscat, sare si piper. Se omogenizeaza foarte bine amestecul si se lasa la odihnit pana se pregatesc foile de varza. Se aleg foi care se taie la marimea...

Corabioare

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2010

Se spala lamaile si se taie in doua pe lungime. Li se scoate miezul. Conservele se scurg de ulei sau apa, si se amesteca cu ceapa taiata marunt, boabele de porumb si maioneza. Cu salata obtinuta se umplu jumatatile de lamaie si se decoreaza dupa preferinta.

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2010

Se fierb ouale tari, se curata, se taie in doua si li se scoate galbenusul. Galbenusurile se paseaza cu furculita, se amesteca cu pateul de ficat , cu maioneza si se pune putin piper. Se obtine o pasta cu care se umplu jumatatile de oua. Se presara cu cubulete mici de castravete murat si se...

Tort ,,24,,

In Torturi la 9 Oct 2010

Blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se amesteca ambele compozitii, apoi se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm. Se coace la foc potrivit 30 de minute, dar pentru...

Foi cu crema de ciocolata si nuca

In Prajituri la 6 Oct 2010

Se prepara intai crema :  se pun intr-un vas la foc mic oul si zaharul. Cand aceste din urma s-a topit, se adauga cacaoa, nessul, esenta de rom si margarina taiata in cubulete. se pune vasul din nou pe foc pana ce margarina s-a topit complet. Se da la congelator , dar se mai scoate vasul...

Prajitura inteligenta

In Prajituri la 6 Oct 2010

Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine pana se obtine o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si apa. Albusurile se bat si ele spuma tare cu un praf de sare. Margarina se topeste pana devine lichida. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu margarina lichida calduta, faina...

Tort cu mere, visine si crema de zahar ars

In Torturi la 3 Oct 2010

Se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa. Cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare  se toarna intr-o tava 25/35 cm. Merele se curata de coaja si se taie feliute mici. Se pun peste caramel si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 15 minute. Apoi se adauga peste...

Amandine

In Prajituri la 27 Sep 2010

Se prepara blatul :  se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se...

Pulpa de porc cu ciuperci la tava

In Porc la 26 Sep 2010

Carnea se spala , se sterge si se taie in bucatele mici. Se ung bucatelele cu ulei si se presara cu condimente. Ciupercile se trec si ele pe sub un jet de apa rece , apoi se scurg. Intr-o tava de cuptor se pune ulei, apoi carnea si o cana cu apa. Se da tava la cuptor la foc potrivit pana...

Afisate 451 - 480 din 670 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]