Tort Diplomat cu mascarpone

de madi_marin in Torturi, 26 Aug 2010 | 30341 vizualizari

 

Episodul 4 al serialului ,,Torturi cadou,,.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
Crema diplomat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 conserve mici cocktail de fructe
  • 6 pliculete gelatina
Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 conserva mica de piersici jumatati
  • 2 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu mascarpone:

Se prepara intai blatul: se bat ouale foarte bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie si faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizarea completa. Se tapeteaza tava cu fund detasabil cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt unsa cu putin unt , apoi se toarna compozitia pentru blat si se coace cam 15-20 de minute. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Crema diplomat: se freaca galbenusurile cu zaharul la bain marie, apoi se adauga laptele si ciocolata albasi se amesteca totul pana se obtine o crema nu foarte groasa. Gelatina se pune la inmuiat in siropul de la conserve plus 100 ml apa, apoi se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa se fiarba. Se pune la racit. Frisca se bate spuma tare.

Intr-un vas incapator se pun crema mascarpone, frisca batuta, gelatina si amestecul de galbenusuri si ciocolata. Se omogenizeaza totul foarte bine cu mixerul.

Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie de plastic, se toarna jumatate din compozitia de crema, se pun deasupra fructele dintr-o conserva, apoi se pun cealalta jumatate de crema si cealalta conserva de fructe. Deasupra se pune blatul si se acopera cu folie. Se lasa la rece cam 3 ore. Se orneaza cu frisca batuta si cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

28.08.2010, 08:57

Sylvia, Corina.....multumesc ....

adasev12 1

29.08.2010, 21:31

super...duminica viitoare am sa-l incerc si eu...10 cu steluta

madi_marin 1

30.08.2010, 10:32

adasev...incearca-l cu incredere....e simplu de facut si e foarte bun....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare