Prajitura ,,Tavalita,,

de madi_marin in Prajituri, 9 Sep 2010 | 11342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 80 g faina
  • 50 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 150 g margarina
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta de rom
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • ,,Tavaleala,,:
  • alune de padure si migdale macinate
  • nuca de cocos
  • ornamente colorate Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Tavalita,,:

Se prepara blatul : se bat ouale intregi cu zaharul, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt, esenta si nuca de cocos. Se toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de  minute. Se lasa la racit.

Se prepara crema: intr-un vas  se pun la foc mic ouale cu zaharul si esenta si se amesteca pana acesta se dizolva. Apoi se adauga cacaoa si margarina si se amesteca continuu pana ce se topeste si devine un amestec omogen. Se lasa pana se raceste complet.

Blatul racit se taia bucatele cat de-o imbucatura. Bucatelele se trec intai prin crema racita, apoi prin alune, nuca de cocos si ornamente colorate. Se dau la frigider inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Tavalita,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mimmi 1

10.09.2010, 23:13

Foarte frumos le-ai ornat!Si eu le fac tot timpul de Sarbatori !

madi_marin 1

11.09.2010, 09:23

Teo........multumesc.....

madi_marin 1

11.09.2010, 09:24

mimmi....multumesc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "