Placinta cu costita afumata si legume

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2010 | 5778 vizualizari

 

Aluatul este dupa reteta Laurei Adamache ,,Franzela sarata umpluta,,

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 35 g zahar
  • 50 g margarina
  • 15 g sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g apa calda
  • Umplutura:
  • 3 morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 ardei verde
  • 250 g costita afumata
  • 50 g cascaval
  • 2 oua +2 albusuri
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu costita afumata si legume:

Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete.

Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt gata se taie in rondele .

Costita se taie cubulete mici.

Se amesteca toate legumele si costita cu mararul tocat ,ouale batute, albusurile,sare, piper si cascavalul ras marunt. Se amesteca foarte bine .

Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata sub forma dreptunghiulara. Se pune umplutura pe mijloc, iar marginile se taie in fasiute care se suprapun peste umplutura. Se unge placinta cu galbenusurile batute cu laptele si se da la cuptor pentru 30 - 35 de minute la foc potrivit.

Se poate taia imediat.

TIPS-URI

1

Bine ar fi sa se monteze placinta in tava, ca sunt ceva probleme la mutatul ei de pe masa....

2

Se poate servi cu ketchup dulce sau picant sau orice alt sos dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu costita afumata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Julie 1

09.09.2010, 10:30

Cred ca merge cu orice!

madi_marin 1

09.09.2010, 12:38

Miha....te servesc cu o bucatoaie daca vrei....cu mare drag.....

madi_marin 1

09.09.2010, 12:41

julie..... cred ca asa e.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume