Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

de madi_marin in Prajituri, 15 Aug 2010 | 131343 vizualizari

 

By Laura Sava......cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 250 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri praf de crema de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida

Ornare:

  • 50 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema:

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se lasa la racit.

Crema: se pun intr-un vas laptele, frisca lichida, ambele reci, si praful de crema. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta.

Stratul de ciocolata: se pun la foc mic ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. se lasa putin la racit.

Montare: blat, ciocolata, crema, ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Blatul poate fi usor insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

Lorelei_M 1

05.04.2015, 02:31

Ati putea sa imi spuneti cu ce ar merge insiropat blatul ?

hanna 1

28.07.2015, 17:09

Am ales si eu prajitura aceasta pt ca e fara faina, ca atunci cand se cere faina la blat ... dar in loc de crema am pus budinca de vanilie 2 pachete.... off acei musafiri neasteptati
puteti omite linguri mari de zahar, folositi doar atat cat sa intareasca spuma de albusuri, pt ca cocosul ii da gust si consistenta indeajuns, iar blatul tineti la cuptor mic/mediu, ca altfel se arde cocosul si ramane cu un gust acru ...

Aurelia 07_07 1

25.05.2017, 18:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca