Prajitura cu visine si ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 17 Aug 2010 | 13488 vizualizari

 

Am vazut intai la Oana reteta , apoi la Epurasha. Am facut si eu un pic diferita. Dar foarte buna....chiar nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa combinatia de visine si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 500 g visine fara samburi
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si ciocolata:

Se prepara pe rand compozitia alba, apoi cea cu cacao, astfel: se bat 3 oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie, jumatate de lingurita de praf de copt  si 3 linguri cu  faina cernuta. Se amesteca usor pana la omogenizare. Pentru compozitia de cacao procedam la fel, doar ca vom adauga cacao si esenta de rom.

In tava( 25/35cm) tapetata cu hartie de copt se toarna ambele compozitii odata, ele astfel amestecandu-se. Se pun deasupra  visinele scurse bine de suc. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca si untul la foc foarte mic, apoi se da la racit. Se toarna calduta peste prajitura. Se da la frigider pana a doua zi cand , inainte de servire, se presara cu cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

18.08.2010, 15:27

5 furcu si o portie dubla , va rog

madi_marin 1

18.08.2010, 18:22

mihaela ....multumesc pentru furculite, doar ca praji nu mai e....

Sylvia 1

18.08.2010, 18:33

Excelent arata, nota maxima si de la mine, are tot ce imi palce in compozitie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa