Am vazut intai la Oana reteta , apoi la Epurasha. Am facut si eu un pic diferita. Dar foarte buna....chiar nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa combinatia de visine si ciocolata.
Se prepara pe rand compozitia alba, apoi cea cu cacao, astfel: se bat 3 oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie, jumatate de lingurita de praf de copt si 3 linguri cu faina cernuta. Se amesteca usor pana la omogenizare. Pentru compozitia de cacao procedam la fel, doar ca vom adauga cacao si esenta de rom.
In tava( 25/35cm) tapetata cu hartie de copt se toarna ambele compozitii odata, ele astfel amestecandu-se. Se pun deasupra visinele scurse bine de suc. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca si untul la foc foarte mic, apoi se da la racit. Se toarna calduta peste prajitura. Se da la frigider pana a doua zi cand , inainte de servire, se presara cu cacao.