lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI193
Retete / Dulciuri

Tort cu piersici

In Torturi la 29 Dec 2010

Pregatirea blatului: punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle. punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata...

Trunchi de copac

In Prajituri la 27 Dec 2010

Prepararea blatului: batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt. punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de...

Prajitura cu mascarpone si piersici

In Prajituri la 21 Dec 2010

Pregatirea blatului: batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle. impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor...

Salam de biscuiti reteta de post

In Dulciuri la 20 Dec 2010

Salam de biscuiti reteta Maruntim biscuitii si ii punem deoparte. intr-o cratita punem apa cu zaharul ,la foc pana se formeaza un sirop,apoi adaugam margarina si lasam sa se topeasca. Cand totul e gata adaugam cacao,esenta de rom,biscuitii si stafidele. Amestecam energic pana se...

Branzoaice

In Dulciuri la 17 Dec 2010

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la...

Tiramisu reţetă adaptata

In Dulciuri la 16 Dec 2010

Tiramisu reţetă adaptata Prima data facem cafeaua pe care o indulcim si o lungim cu lapte,apoi o lasam sa se raceasca. Pregatim crema: batem galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema,apoi adaugam mascarpone si amestecam pana devine o crema omogena. batem frisca si o...

Guguluf cu portocale

In Prajituri la 14 Dec 2010

Batem ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Adaugam untul topit,apoi sucul de portocala,coaja de portocala si vanilia. La sfarsit adugam faina si praful de copt cernute.Amestecam bine si punem in forma unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de...

Tort cu nutella

In Torturi la 12 Dec 2010

Facem blatul: batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa calduta timp de 15-20 de min pana se umfla bine,apoi adaugam in ploaie faina cernuta si cacao. amestecam de jos in sus ca sa nu se desumfle. dam la cuptorul preancalzit la180° timp de 20-25 de min(pt siguranta facem proba...

Rulada cu crema de lapte

In Prajituri la 10 Dec 2010

Prima data facem crema: Punem laptele pe foc,iar cand incepe sa fiarba il luam de pe foc si adaugam vanilia, zaharul si faina cernute. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pt a se ingrosa,amestecand mereu. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta. Biscuit:...

Tarta cu pere si ciocolata

In Prajituri la 7 Dec 2010

punem ciocolata si untul la topit la baine-marine. curatam perele si le taiem in 4 sau 6 depinde cat sunt de mari. batem ouale cu zaharul pana se omogenizeaza bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si praful de copt. amestecam bine apoi adaugam ciocolata si untul topite. amestecam sa...

Rulouri din aluat de gogosi

In Prajituri la 30 Noi 2010

Aluat: punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul. cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai. framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora. cand...

Tort roz

In Torturi la 28 Noi 2010

Facem blatul: punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu...

Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post

In Prajituri la 27 Noi 2010

Cum se prepara Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post Prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare. Punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul, zaharul, coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o...

Tarta pufoasa cu struguri

In Prajituri la 25 Noi 2010

spalam strugurii si desfacem fiecare boaba ca sa ii scoatem samburii. batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se face spuma,apoi adaugam treptat untul topit si faina cu praful de copt.amestecam bine compozitia apoi adaugam strugurii. punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si...

Tort "20 noiembrie"

In Torturi la 23 Noi 2010

Blatul: punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care  adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se desumfle.ungem si tapetam cu faina o tava(20 cm) si punem compozitia apoi dam la cuptorul preancalzit la...

Guguluf cu iaurt

In Dulciuri la 16 Noi 2010

frecam putin ouale cu zaharul,apoi adaugam iaurtul,uleiul si praful de copt amestecat cu faina cernuta. ungem cu unt forma si o tapetam cu faina,apoi turnam compozitia obtinuta si dam la cuptorul preancalzit la 190° timp de 30 min cca. cand e gata lasam sa se racoreasca,il scoatem...

Floricica cu ciocolata...

In Dulciuri la 14 Noi 2010

cernem faina intr-un vas adanc,punem praful de sare  si ii facem o gaura in mijloc. punem laptele pe foc cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;il lasam pana se topeste zaharul. punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. punem untul pe foc sa se...

Savarine

In Prajituri la 14 Noi 2010

batem ouale cu zaharul  timp de 20 min cu mixerul. ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase. ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata...

Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa

In Dulciuri la 13 Noi 2010

Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa  Cernem faina intr-un vas si ii facem o fantana in mijloc. Punem pe foc intr-o craticioara laptele cu untul si zaharul la incalzit. Punem in gaura facuta in faina oul, drojdia si amestecul de lapte caldut (daca se...

Chec cu alune de padure

In Dulciuri la 13 Noi 2010

batem albusurile cu sarea pana se face ca o spuma. adaugam laptele ,zaharul,uleiul,praful de copt si esenta,amestecam bine apoi punem faina in ploaie,amestecand mereu. cand am obtinut un aluat smantanos,punem alunele,amestecam,apoi punem in tavi si dam la cuptorul preancalzit la 180°...

Tort Lilik

In Torturi la 21 Oct 2010

Blatul: punem ouale,zaharul,vanilia si apa intr-un vas mai mare si batem cu mixerul timp de cca 15-20 de min pana se umfla bine, apoi adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava si punem compozitia...

Profiterol

In Dulciuri la 18 Oct 2010

intr-o oala cu fundul gros,punem la fiert apa,untul si sarea.cand incepe sa dea in clocot luam de pe foc si adaugam faina cernuta,amestecand cu o lingura de lemn pana se creeaza un aluat omogen.punem din nou pe foc si continuam sa amestecam pana cand se desprinde de pe peretii oalei.luam de pe...

Bezele..

In Dulciuri la 16 Oct 2010

amestecam zaharul pudra cu cel tos. punem intr-un vas albusurile cu jumatate de zahar, cand compozitia incepe sa se intareasca adaugam celalalt zahar si continuam sa batem cu mixerul. cand e aproape gata punem vanilia si sucul de lamaie.continuam sa batem pana compozitia sta...

Tarta cu ricotta

In Dulciuri la 13 Oct 2010

cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde punem celelalte ingrediente,apoi amestecam totul cu vf degetelor.aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il dam la frigider cel putin 30 de min. punem intr-un castron ricotta,zaharul, vanilia si galbenusuril si le frecam pana...

Mousse de kiwi cu cereale

In Dulciuri la 8 Oct 2010

Amestecam frisca batuta cu pireul de kiwi si mierea. Intr-o cupa de inghetata am pus un strat din compozitia obtinuta, deasupra un strat de cereale apoi un alt strat de compozitie. Deasupra am pus putin kiwi si cereale. Cine vrea poate pune si ciocolata rasa.laam la frigider cca 30 min,apoi...

Tort Dobos

In Torturi la 8 Oct 2010

se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se maresc in volum.adaugam faina treptat,coaja de lamaie,sucul de lamaie si vanilia.la sfarsit adaugam albusurile batute spuma cu praful de sare,amestecand de sus in jos.din compozitia obtinuta vom obtine 7-8 blaturi.tapetam o tava si punem...

tort cu ananas si nuci

In Dulciuri la 4 Oct 2010

batem untul moale cu zaharul pana devine k o crema,apoi adaugam kte unul galbenusurile(separam de albusuri).adaugam siropul de ananas si sucul de lamaie apoi faina cernuta cu praful de copt.batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi le adaugam la compozitie amesecand de sus in jos .intr-o tava...

Tort de inghetata

In Dulciuri la 2 Oct 2010

facem prima data biscuitele, batand ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla. Adaugam vanilia si faina. Punem compozitia in tava de la cuptor, o nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 8-10 min. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa tava de chec. Batem frisca cu...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 2 Oct 2010

spalam piersicile,le curatam,le scoatem samburii si le taiem bucatele mici.intr-o oala punem piersicile,zaharul si sucul de lamaie.punem la foc mic si amestecam din cand in cand.dupa primele 30 de min putem face proba farfurioarei;punem pe o farfurie si lasam la racit,dak intoarcem farfuria si nu...

Rulada cu crema de portocale

In Prajituri la 16 Sep 2010

facem prima data crema astfel incat sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul (putin),omogenizam amidonul cu putin suc de portocale si il adaugam peste oua, apoi subtiem cu restul de suc si punem coaja de portocala,dupa care punem pe foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa. Dam...

Afisate 121 - 150 din 158 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astazi ajungi târziu la birou, dar te revansezi plecând mai devreme.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]