are un gust tare delicat...
Pregatirea blatului:
batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle.
impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor preancalzit la 180°).
sau putem face un normal pandispan si cand se raceste il taiem in 3.
Pregatirea cremei:
punem piersicile la scurs(sucul il tinem deoparte).
punem mascarpone cu zaharul pudra intr-un vas si il amestecam bine cu mixerul pana se face o crema apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana se omogenizeaza.
la crema obtinuta adaugam piersicile taiate marunt,apoi dam la rece.
Asamblarea prajiturii:
luam 1 foaie, o punem intr-o tava(de preferinta tava in care au fost coapte foile) si o acoperim cu jumatate din crema,deasupra punem alta foaie pe care o vom umezi cu putin suc tinut deoparte,apoi punem cealalta jumatate de crema,in fine acoperim cu ultima foaie si dam la frigider cateva ore.
eu am lasat 2-3 ore dar e mai bine sa lasati mai mult(chiar si o noapte).
Cand s-a scurs timpul scoatem din frigider si portionam,iar daca dorim putem da prin ciocolata topita(luam o bucata si o introducem pana la jumatate in ciocolata topita apoi o punem la scurs pe hartie pt cuptor ).
1
puteti face piersicile ca un piure in loc sa le taiati marunt atunci cand le adaugati la crema.