Trunchi de copac

de lilik in Prajituri, 27 Dec 2010 | 7415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • pt crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 350 gr frisca lichida
  • esenta de rom
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • 100 gr migdale macinate
  • cateva migdale intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Prepararea blatului:

batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt.

punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de 8-10 min.

cand e gata punem biscuitul pe un prosop de bucatarie curat si il umezim cu siropul obtinut(punem 100 ml apa pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop,apoi dam deoparte si adaugam romul),apoi rulam si lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

punem frisca pe foc ,iar cand incepe s fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa,amestecam pana se topeste apoi lasam la racit.

cand s-a racit adaugam esenta de rom si batem cu mixerul.

Asamblare:

desfacem biscuitul si punem mai mult de jumatate din crema pe care o vom intinde uniform,iar deasupra presaram migdalele macinate,apoi rulam din nou.

din rulada obtinuta vom taia pe diagonala capetele(nu bucati foarte mari),pe care le vom lipi in parti.

deasupra vom pune crema ramasa si cate o migdala intreaga din loc in loc.

dam la frigider 2-3 ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura MIMOZA