Am preparat aceasta prăjitură de mai multe ori. Ne-a plăcut foarte mult, este o prăjitură uşoară, potrivit de dulce şi foarte fină. Dacă vă plac recomandările mele spor la treabă.
Ingrediente blat:
Ingrediente cremă:
Pentru blat se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat până devin albe, cremoase. Se adaugă laptele, uleiul şi mierea.Făina, grisul, cacaoa şi praful de copt se amestecă apoi se încoroprează uşor cremei de gălbenuşuri. La final se adaugă spuma de albuşuri amestecând uşor cu o spatulă .Compoziţia se împarte în două părţi. Se coc două foi în tava de 36/24 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru prepararea cremei hidratăm gelatina în 30 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra focului (nu pe foc) până se dizolvă cristalele, se adaugă 50 ml lapte apoi se încorporează în laptele condensat amestecat cu 50 ml lapte, mierea şi esenţa de vanilie.Se bate bine frişca, se adaugă întăritorul după care se adaugă compoziţia cu lapte condensat. Se pune la frigider pentru 10 minute să se întărească puţin. Peste prima foaie se toarnă crema, se distribuie uniform pe toată suprafaţa acesteia, apoi se acoperă cu cealaltă foaie.
După 3 ore sau 2 dacă nu mai aveţi răbdare, de stat la frigider, prăjitura este gata.