Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa, perfecte pentru orice pofticios. Ies atat de pufoase si bune incat nu rezista pentru a doua zi.
Aluatul este spornic si usor de lucrat cu el, rezultand niste gogosi fix ca la mama acasa.
Pentru Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, ou.
Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa
Cernem faina intr-un vas si ii facem o fantana in mijloc.
Punem pe foc intr-o craticioara laptele cu untul si zaharul la incalzit.
Punem in gaura facuta in faina oul, drojdia si amestecul de lapte caldut (daca se incalzeste prea tare, asteptam sa se racoreasca ).
Framantam bine aluatul si il lasam la crescut cca 1 ora.
Dupa ce a crescut, luam din aluat, intindem o foaie si cu o forma rotunda decupam gogosi pe care le vom pune pe un taler presarat cu faina si le mai lasam 20-30 de min la crescut.
Punem pe foc o oala cu ulei (uleiul trebuie sa fie abundant) si cand s-a incins, punem gogosile una cate una si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.
Le scoatem si le punem pe hartie sa absoarba uleiul in exces, apoi le dam cu zahar pudra si le punem pe farfurie.
Poti incerca si reteta de Gogosi glazurate, o varianta mai simpla, dar delicioasa sau reteta de Gogosi rasucite, una dintre cele mai bune.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Gogosi vanilate de post, la fel de pufoase si bune.