mancasem niste branzoaice asa de bune in urma cu 4-5 ani la o brutarie si am incercat sa le reproduc...
Pregatim aluatul:
cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la topit iar cand e calduta o adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe toata.cand am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.
Intre timp pregatim umplutura:
punem ricotta(branza de vaci) intr-un castron cu zaharul,ouale si vanilia si le amestecam cu mixerul 2-3 min,apoi punem stafidele si amestecam cu o lingura.
Cand aluatul e crescut il impartim in 18-20 de bucati iar fiecare bucata o intindem,nu prea subtire si ii dam forma unui patrat.
punem in mijlocul fiecarei bubati 1 lingura si jumatate de branza(chiar 2) apoi inchidem colturile la mijloc ca un plic.
punem branzoaicele in tava,le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la150°- 160° pana se rumenesc frumos.
le scoatem si le presaram cu zahar pudra.