lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI202
Retete / Dulciuri

Prajitura cu iaurt si picaturi de ciocolata

In Dulciuri la 15 Oct 2015

Mixam untul cu zaharul si praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand si mixam dupa fiecare in parte. Adaugam apoi iaurtul, amestecam si adaugam faina, praful de copt si vanilina cernute.  In compozitia obtinuta adaugam picaturile de ciocolata date prin faina si amestecam. ...

Pancakes cu iaurt

In Dulciuri la 15 Oct 2015

Bateti ouale cu zaharul, 1 praf de sare si vanilia, apoi adaugati iaurtul si uleiul, iar la sfarsit faina si praful de copt cernute.  Amestecati si daca mai este nevoie adaugati faina, important este sa obtineti un aluat ca smantana.  Incingeti o tigaie antiaderenta si puneti cate...

Tort cu capsuni si kiwi

In Torturi la 13 Iul 2013

Am folosit o tava de 35X 25 cm. Prima data pregatiti blatul: -separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta. -omogenizati si puneti compozitia...

Briose fluturas

In Prajituri la 13 Iul 2013

Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul). Adaugati lichidele peste ingredientele uscate si omogenizati. In formele pentru briose puneti hartiutele si in...

Pancakes cu pere caramelate si sos de ciocolata.

In Dulciuri la 10 Iul 2013

Punem perele inr-o tigaie cu untul si zaharul si le punem pe foc pana zaharul incepe sa schimbe culoarea,apoi punem putina scortisoara si dam deoparte.Lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim aluatul pentru clatite: -mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana devin cremoase apoi adaugam...

Tort(prajitura) cu mere si pere

In Dulciuri la 4 Iul 2013

Curatati marul si para de coaja si cotoare,apoi taiati-le feliute subtiri si amestecati-le cu zeama de lamaie. Intr-un bol mixati untul cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema,apoi adaugati pe rand ouale,apoi faina si praful de copt cernute,coaja rasa de lamaie si...

Tort pentru mama

In Torturi la 4 Iul 2013

Prima data pregatim blatul: -separam albusurile de galbenusuri si le mixam cu zaharul si un praf de sare ca pentru bezele,apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,iar la sfarsit faina si vanilina cernute. -amestecam bine,apoi punem compozitia intr-o tava(24 cm) tapetata cu hartie de...

Reteta simpla de salam de biscuiţi cu ciocolata si unt

In Prajituri la 25 Iun 2013

Preparare Reteta simpla de salam de biscuiţi cu ciocolata si unt Rupeti biscuitii si ii lasati deoparte. Puneti intr-o cratita laptele, zaharul, untul si ciocolata, apoi puneti pe foc mic pana se formeaza un sirop ciocolatos, dupa care dati deoparte, adaugati esenta de rom, cacao si...

Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.

In Torturi la 25 Iun 2013

Prima data pregatiti blatul: -separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta. -omogenizati si puneti compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata cu...

Prajitura cu branza si stafide

In Prajituri la 24 Iun 2013

Prima data pregatiti umplutura: Puneti stafidele la inmoi in 50 ml rum timp de 5-10 minute. Mixati branza cu zaharul,apoi adaugati ouale pe rand,galbenusul si vanilina,iar la sfarsit puneti grisul si stafidele stoarse. Cand umplutura este gata pregatiti aluatul: Amestecati ouale...

Prajitura pufoasa cu iaurt si capsuni

In Prajituri la 24 Iun 2013

Spalati capsunele,uscatile si taiatile cubulete. Mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana devin cremoase,apoi adaugati iaurtul si omogenizati,dupa care adaugati si faina,praful de copt si vanilina cernute,iar la sfarsit uleiul. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata...

Crema de zahar ars (Creme caramel)

In Dulciuri la 7 Dec 2012

Prima data facem caramelul: punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe cat posibil sa tapetam si peretii formei cu caramelul.Cand faceti acest lucru tineti forma cu un...

Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)

In Prajituri la 5 Dec 2012

Prima data pregatim umplutura: curatam marul si para de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete mici si le punem intr-o craticioara cu gemul,zaharul,sucul de lamaie,margarina si scortisoara,apoi punem pe foc mic pana scade zeama si fructele incep sa se desfaca. Dam deoparte si lasam sa se...

Gogosi aromate de post

In Dulciuri la 4 Dec 2012

Intr-un bol cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu sarea si zaharul vanilat. Punem apa la incalzit si in ea topim zaharul si drojdia,apoi punem si coaja rasa de lamaie si portocala,dupa care acoperim cu un prosopel si lasam pana coaja rasa se ridica la suprafata. Facem o fantana...

Strudel cu mere si nuci.(de post)

In Dulciuri la 3 Dec 2012

Punem stafidele la inmoi in apa calduta amestecata cu putina esenta de rom. Intr-o tigaie punem margarina sa se topeasca,apoi punem pesmetul si il rumenim putin,dupa care dam deoparte si adaugam 1 lingura de zahar si putina scortisoara. Merele le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem...

Guguluf marmorat, cu nuci.

In Dulciuri la 25 Noi 2012

Mixam ouale cu zaharul si sarea,iar cand se umfla bine adaugam mixand la viteza mica uleiul si laptele,iar la sfarsit adaugam faina,vanilia si praful de copt.Trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa decat smantana. Punem mai mult de jumatate din compozitie in tava(daca nu este din silicon...

Broscute cu nuca prajita

In Prajituri la 23 Noi 2012

Incepem prepararea aluatului cu o seara inainte: -separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura. -amestecam bine untura si smanatana pana se omogenizeaza,apoi adaugam galbenusurile si vanilina.Cernem faina si o adaugam peste compozitia de smanatana,apoi...

Briose cu surprize

In Prajituri la 22 Noi 2012

Intr-un bol am amestecat toate ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praf de copt,un praf de sare) si in altul cele lichide(oul,uleiul,esenta de rom si iaurtul),apoi peste cele uscate punem cele lichide si omogenizam. In formele pentru briose punem hartiutele si in hartiute punem...

Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.

In Prajituri la 14 Noi 2012

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,apoi mixam,dupa care incorporam faina si praful de copt cernute.Amestecam usor pana se...

Mini pavlova.

In Dulciuri la 11 Noi 2012

Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos. Batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana bezeaua sta "bat",apoi adaugam otetul,mixam si apoi adaugam amidonul.Omogenizam compozitia si o punem intr-un poche sau folosim o lingura....

Budinca cu cacao si smantana.

In Dulciuri la 9 Noi 2012

Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam cacao,amidonul si adaugam treptat smantana si laptele,amestecand pentru a nu face cocoloase. Punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,apoi dam deoparte. Dupa ce s-a racorit putin punem budinca in 4 cupe si lasam sa...

Chec din albusuri

In Dulciuri la 6 Noi 2012

Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute. Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia...

Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa

In Dulciuri la 5 Noi 2012

Preparare Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cojile rase se ridica la...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 2 Noi 2012

Dupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc. Lasam sa fiarba circa 30 de minute,amestecam des si cand gutuile se desfac in oala,le pisam bine(facem un piure),apoi...

Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate

In Prajituri la 2 Noi 2012

Pregatirea blatului: Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam treptat uleiul si continuam sa mixam pana devine ca o crema.Punem gemul,omogenizam,apoi adaugam laptele si faina amestecata cu cacao si praful de copt,iar dupa ce am amestecat bine adaugam la...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 29 Oct 2012

Nu pot sa va spun cate gutui am folosit pt ca le-am cantarit doar dupa ce le-am curatat si taiat cubulete. Alegem gutui coapte si sanatoase,pe care le spalam,le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete.Eu le-am taiat de diferite dimensiuni. Punem intr-o oala cu fundul gros...

Nasturasi de ciocolata...

In Dulciuri la 28 Oct 2012

Mixam untul cu zaharul si praful de sare,pana devine cremos,apoi adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare in parte.Separat amestecam faina cu amidonul,praful de copt si cacao,compozitie pe care o vom adauga cernuta peste crema de unt. Framantam pana obtinem un aluat compact si moale,pe...

Placinta cu dovleac

In Prajituri la 24 Oct 2012

Prima data pregatim umplutura: Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras). Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara. Lasam dovleacul pe foc pana scade apa care...

Tort Boema(reteta n° 300)

In Torturi la 21 Oct 2012

Pregatirea blatului: separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare spuma,apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea,dupa care adaugam galbenusurile si apa,mixam putin,apoi adaugam faina si cacao cernute,amestecand usor sa nu se lase....

Rulada de biscuiti

In Prajituri la 17 Oct 2012

Macinam biscuitii cat mai fin(eu am folosit robotul de bucatarie),apoi ii amestecam cu cacao intr-un vas si incepem sa adaugam din lapte treptat,pana obtinem o compozitie nu prea moale. Impartim compozitia in 2 si o punem intre 2 folii de plastic,apoi intindem o foaie nu prea subtire. Mixam...

Afisate 1 - 30 din 158 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]