Briose fluturas

de lilik in Prajituri, 13 Iul 2013 | 6700 vizualizari

 

Pentru modelul brioselor m-am inspirat de la Corina33,le-am vazut la ea si tare mi-au placut,asa ca m-am pus si eu pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 oua
  • 250 gr iaurt natural
  • 200 gr zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 vanilina
  • 250 gr faina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 75 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 100 ml frisca lichida.
  • Pentru decor
  • cateva capsuni sau putina dulceata de caspsuni sau zmeura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose fluturas:

Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul).

Adaugati lichidele peste ingredientele uscate si omogenizati.

In formele pentru briose puneti hartiutele si in hartiute puneti compozitie(1-2 linguri,fara sa le umpleti),apoi dati briosele la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(faceti testul cu scobitoarea) si le lasati sa se raceasca.

Intre timp pregatiti crema:

-puneti laptele cu vanilina pe foc mic.Separat bateti galbenusurile cu zaharul pana se umfla apoi adaugati faina,amestecati si puneti laptele fierbinte.

Puneti pe foc mic pana se ingroasa amestecand mereu,apoi dam deoparte.

Cand crema s-a racit o amestecati cu cele 100 ml frisca batuta.

Asamblarea fluturasilor:

-cu un cutit taiati capacelele brioselor,apoi in centru puneti o lingura(lingurita) de crema,apoi deasupra asezati capacelul taiat in 2 si pe mijloc puneti o feliuta de capsuna astfel incat sa aiba forma unui fluture.Procedati la fel cu toate briosele,apoi le presarati deasupra un praf de zahar pudra.

L e serviti cu pofta!!! 

 

TIPS-URI

1

puteti folosi coaja de lamaie in locul vanilinei,astfel briosele si crema vor avea gust de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose fluturas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană