Pentru modelul brioselor m-am inspirat de la Corina33,le-am vazut la ea si tare mi-au placut,asa ca m-am pus si eu pe treaba.
Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul).
Adaugati lichidele peste ingredientele uscate si omogenizati.
In formele pentru briose puneti hartiutele si in hartiute puneti compozitie(1-2 linguri,fara sa le umpleti),apoi dati briosele la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(faceti testul cu scobitoarea) si le lasati sa se raceasca.
Intre timp pregatiti crema:
-puneti laptele cu vanilina pe foc mic.Separat bateti galbenusurile cu zaharul pana se umfla apoi adaugati faina,amestecati si puneti laptele fierbinte.
Puneti pe foc mic pana se ingroasa amestecand mereu,apoi dam deoparte.
Cand crema s-a racit o amestecati cu cele 100 ml frisca batuta.
Asamblarea fluturasilor:
-cu un cutit taiati capacelele brioselor,apoi in centru puneti o lingura(lingurita) de crema,apoi deasupra asezati capacelul taiat in 2 si pe mijloc puneti o feliuta de capsuna astfel incat sa aiba forma unui fluture.Procedati la fel cu toate briosele,apoi le presarati deasupra un praf de zahar pudra.
L e serviti cu pofta!!!
1
puteti folosi coaja de lamaie in locul vanilinei,astfel briosele si crema vor avea gust de lamaie.