Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate

de lilik in Prajituri, 2 Noi 2012 | 21464 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta sursa mea de inspiratie a fost Miha (Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate)...cu mici modificari si un rezultat delicios ;).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 3 linguri gem de gutui
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 gr nuci prajite si taiate grosolan
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte circa
  • Pentru nuci caramelizate:
  • 100 gr nuci prajite
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate:

Pregatirea blatului:

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam treptat uleiul si continuam sa mixam pana devine ca o crema.Punem gemul,omogenizam,apoi adaugam laptele si faina amestecata cu cacao si praful de copt,iar dupa ce am amestecat bine adaugam la sfarsit nucile prajite.

Punem compozitia intr-o tava(20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(valabil testul cu scobitoarea).

Cand este gata scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Intre timp caramelizam nucile prajite.

Punem zaharul la caramelizat intr-o craticiara,iar cand devine lichid adaugam nucile si le amestecam cu caramelul,dupa care le punem pe o bucata de hartie de copt sa se raceasca.

Cand sunt reci le pisam grosolan cu sucitorul.

Cand blatul nostru este rece pregatim si glazura:

Topim pe foc mic ciocolata rupta bucatele cu laptele,apoi o lasam sa se racoreasca putin.trebuie sa aiba consistenta smantanii,deci daca este nevoie mai adaugam putin lapte.

Cand glazura s-a racorit putin o intindem peste blat si deasupra presaram nucile caramelizate,apoi o dam la rece 1 ora.

Servim aceasta minunatie cu mare pofta(la cafea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Poliana 1

10.01.2013, 09:51

vai, ce bunatate de prajitura!

helwa 1

07.02.2013, 18:49

Un deliciu , nu ma mai satur sa o repet si sa papam!

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:50

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine