De cateva zile ma tot bate fiica-mea la cap sa-i facem ceva bun Mosului,asa ca am cautat pe internet reteta acestor fursecuri.Am gasit mai multe variante si le-am combinat,modificat si a rezultat o reteta super delicioasa de fursecuri DE POST.
Mosul o sa fie tare multumit de fursecurile noastre ;) si sper sa va placa si voua.
Apropo ati fost cuminti?
Prima data pregatim umplutura:
curatam marul si para de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete mici si le punem intr-o craticioara cu gemul,zaharul,sucul de lamaie,margarina si scortisoara,apoi punem pe foc mic pana scade zeama si fructele incep sa se desfaca.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim aluatul:
mixam margarina cu zaharul si praful de sare pana devine precum o crema,apoi adaugam apa rece si coaja de lamaie rasa,amestecam iar la sfarsit adaugam faina cerniuta si praful de copt.
Amestecam ingredientele si framantam usor pana obtinem un aluat ce se desface de pe maini,apoi infasuram in folie transparenta si dam la frigider 30-40 de minute.
Trascurs timpul scoatem aluatul din frigider si il framantam putin pe masa infainata,dupa care il intindem cu sucitorul si decupam forme egale ca numar dar jumatate mai mici si jumatate putin mai mari.
Pe partea mica punem in mijloc umplutura,apoi acoperim cu partea mai mare si inchidem bine capetele.
Punem fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 180° pana incep sa se rumeneasca usor deasupra(circa 15-17 minute).
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra vanilat.
1
din aceste ingrediente ies circa 25-30 de fursecuri,depinde cat de mari le faceti.