Am facut acest tort pentru o cunostinta de ziua sotului ei.Este un tort pentru 20 de persoane si de la toti am primit numai laude :D
Incercati-l cu incredere ca-i grozav.
Am folosit o tava de 35X 25 cm.
Prima data pregatiti blatul:
-separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta.
-omogenizati si puneti compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata cu faina,apoi dati la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii,apoi lasati sa se raceasca.
Intre timp pregatiti crema:
-mixati putin galbenusurile cu zaharul, incorporati faina si la sfarsit puneti laptele si vanilina,dupa care puneti pe foc si lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa crema,apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca.
-intre timp mixati smantana pentru frisca cu cele 4 linguri de zahar pudra,apoi amestecati-o cu crema rece.
Pregatirea siropului:
-puneti pe foc apa cu zaharul pana se topeste zaharul,apoi dati deoparte si adaugati limoncello,apoi lasati sa se raceasca.
Curatati kiwi si ii taiati feliute,spalati,uscati si curatati coditele la capsuni,apoi le taiati feliute si pe acestea.
Asamblarea tortului:
-taiati blatul in 3 parti egale,apoi puneti pe un platou o parte,o insiropati si deasupra asezati feliile de kiwi,apoi jumatate din crema,acoperiti cu alt blat,insiropati si deasupra asezati feliile de capsuni si restul de crema iar la sfarsit acoperiti cu blat si insiropati.
Lasati tortul la rece o noapte,iar a doua zi il decorati cu frisca batuta,kiwi,capsuni si decoruri facute cu ciocolata neagra.