Fasolea am pus-o la fiert intr-o craticiara. Am schimbat apa de doua ori.
Am pus si apa la fiert, sa adaug peste legume.
Intr-o oala, am pus ulei, am adaugat carnea, am calit-o putin, apoi am adaugat legumele tocate si am mai lasat 15 min pe foc. Am adaugat si rosiile. Am mai...
Am tocat legumele (ceapa, morcovul si ardeiul), le-am calit in putin ulei 5 min, apoi am adaugat rosiile cubulete si le-am mai lasat pe foc 10 min.
Varza am tocat-o marunt si am frecat-o cu sare.
Intr-un vas de lut, am pus untura, am adaugat legumele calite, oasele de porc, apoi varza,...
Branza de capra si telemeaua le-am dat pe razatoare, iar branza camembert am rupt-o in bucati mici.
Am amestecat ouale cu smantana si condimentele (sare, piper, mix curry, oregano), am adaugat faina amestecata cu praful de copt, apoi branza rasa.
Am pus hartie pentru briose in tava...
Fasiile din piept de pui le-am presarat cu sare si piper, apoi le-am bagat in frigier cateva ore.
Grisinele le-am maruntit.
Am pus jumatate de iaurtul grecesc intr-o farfurie adanca, am trecut carnea prin el, apoi prin grisinele maruntite si le-am pus intr-o tava cu hartie de copt.
Am...
Am taiat camembert-ul in felii, iar boabele de struguri pe jumatate
Am uns o felie de paine cu unt doar pe o parte, am asezat-o in tigaia incinsa, am adaugat felii de camembert, struguri, apoi alta felie de paine, pe care am uns-o cu unt pe deasupra. Am intors sandvisul pe partea cealalta si...
Fasiile din piept de pui le-am spalat, le-am dat cu sare si piper, le-am uns cu ulei si le-am lasat peste noapte la frigider.
Am uns grill-ul cu putin ulei si am pus fasiile din piept de pui sa se rumeneasca pe ambele parti.
Caperele le-am scos din otetul in care erau, le-am scurs si le-am...
Am taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase.
Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand putina apa din cand in cand, cam 10 min.
Cand s-au inmuiat, am adaugat si cartofii, apoi am pus apa...
Am spalat puiul, l-am taiat pe jumatate, am facut cateva gauri cu cutitul si l-am frecat bine cu multa sare grunjoasa.
L-am bagat in cuptor, pe gratar si l-am lasat peste o ora jumatate.
Am spalat pipotele si inimile, le-am lasat la scurs pana am tocat legumele, apoi le-am pus in ulei incins, sa se rumeneasca, cam 10 min.
Am adaugat putina apa, apoi legumele si orezul. Am lasat sa se inmoaie 5 min, apoi am adaugat inca 2 pahare cu apa, am potrivit gustul cu sare si piper si am...
Am taiat pestele in bucati mai mici, l-am presarat cu sare si piper si l-am bagat in frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp am pregatit legumele. Am tocat ceapa marunt, am pisat usturoiul, iar rosiile le-am taiat cubulete.
Bucatile de peste le-am trecut prin faina, apoi le-am prajit...
Am fiert pastele in apa clocotica cu un min mai putin decat scria pe ambalaj.
Am calit usturoiul pisat in putin ulei, apoi adaugam tonul (l-am scurs bine cand l-am scos din conserva) si l-am lasat cam 5 min pe foc. Am adaugat zeama de lamaie, sare, piper si putina apa de la paste.
Am...
Crema:
Am lasat visinile la scurs vreo doua ore.
Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca.
Am adugat 6 linguri de...
Am spalat carnea de porc, am lasat-o putin la scurs. Am pus-o intr-un vas termorezistent, apoi am dat-o cu condimente pe ambele parti, am pus 3 cani de apa si am bagat-o in cuptor pentru 30 min. Dupa 30 min, am intors-o pe partea cealalta si am mai lasat putin,
Intre timp, am taiat...
Am taiat painea felii, am scos samburii de la masline, am taiat rosiile si mozzarella flii subtiri, ciupercile si usturoiul le-am taiat pe jumatate.
Am pus feliile de paine intr-o tava cu foaie de copt, le-am uns cu ulei de masline, apoi le-am frecat cu usturoi.
Am adaugat, pe...
Carnea de vita am spalat-o bine, am taiat-o cubulete si am lasat-o la scurs.
Am taiat ceapa marunt, morcovii rondele, iar gogosarul bastonase.
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare. Am pus mai multa apa la cartofi, pentru a...
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.
Am adaugat albusurile peste galbenusuri,...
Am pus apa cu sare la fiert. cand a dat in clocot am adaugat malaiul, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel, apoi untul. Se lasa pe foc cateva minute, sa se fiarba malaiul.
Branza si cascavalul se dau pe razatoare, iar carnatii se taie rondele.
Carnatii se prajesc in putin...
Am pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul.
Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am taiat capatanile (le-am pus la congelator pentru ciorba) si l-am dat cu sare.
Am pus o cana de malai intr-o...
Am tocat legumele: ceapa verde, ardeiul bulgaresc si morcovul rondele, ceapa alba solzisori, iiar gogosarul bastonase. Am spalat carnea, am lasat-o la scurs, apoi am prajit-o putin, adaugand putina apa, din cand in cand. Cand s-a rumenit, am adaugat toate legulele tocate si un pahar cu apa....
Ficatul l-am spalat bine, in 3 ape, apoi l-am lasat in apa rece cu sare o jumatate de ora. Dupa, l-am scurs bine si l-am pus la prajit in putin ulei, cate 3-4 min pe fiecare parte.
Ceapa am tocat-o marunt, apoi am adaugat-o peste ficat.
Cand s-a inmuiat ceapa, am adaugat gogosarul...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul.
Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate...
Am curatat si spalat cartofii, i-am taiat pe lungime, mai gros.
Pulpele le-am spalat, apoi le-am condimentat.
Am pus pulpele si cartofii intr-un vas termorezistent cu putin ulei, am mai presarat condimente, am pus o cana-2 de apa, apoi am bagat vasul la cuptor, pana s-au rumenit frumos.
Am spalat ardeiul, l-am curatat de cotor si seminte si l-am umplut cu amestecul de carne tocata, cimbru, sare, piper, orez si ceapa tocata. I-am pus int-o cratita si am umplut cu apa sa treaca de ei. I-am lasat sa fiarba 45 min.
Am amestecat faina, bulionul, zaharul si un polonic de apa de la...
Cepele le-am lasat intregi, iar restul legumelor lle-am taiat bucati mai mari.
Am pus tacamurile de pui si grasimea la fiert, iar cand nu mai facea spuma, am pus legumele si am mai fiert cam 20 min, apoi am adaugat taieteii si am potrivit gustl cu sare. La sfarsit, am adaugat patrunjel tocat.
Se presara scosrtisoara peste foaie de aluat intinsa, se ruleaza si se da 10 min la rece.
Se scoate, se taie rulouri, se pun in tava cu forme de briose unsa cu putin ulei sau unt si se da la cuptor 10 min.
Intre timp, se amesteca ouale batute, frisca lichida, zaharul si coaja de portocala...
Am batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul si am batut pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat nuca de cocos, amestecand incet cu o spatula.
Am intins bezeaua intr-o tava cu hartie de copt, am lasat-o in cutor 15 min, apoi am intredeschis usa cuptorului si am...
Painea se taie pe lungime, dar nu pana jos, apoi pe latime, sa se formeze patrate intre taieturi.
Ceapa se taie rondele, untul se topeste, apoi le amestecam. Feliile de cascaval si branza topita se adauga printre increstaturile din paine, apoi se pune si amestecul din ceapa si unt.
Am...
Am crestat chiflele in 3 si am adaugat cascavalul, salamul si mozzarella, taiate felii.
Le-am bagat la cuptor pentru 15 min.
Cand le-am scos, am presarat patrunjel tocat si ketcup.
Carnea de pui am taiat-o in cubulete, la fel si rosiile, dupa ce le-am curatat de coaja. Ardeiul si cepele le-am tocat mai marunt.
Am pus ceapa tocata la calit in putin ulei, pana s-a inmuiat, apoi am adaugat ardeiul si o lingura cu apa. Le-am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat...
Am taiat painea in 4 bucati, mozzarella si rosia rondele, iar frunzele de busuioc le-am rupt in bucati mai mici.
Am pus ulei de masline pe fiecare bucata de paine, apoi busuiocul, rosia si mozarella, iar la final, am presarat putina sare si piper.
Le-am bagat in cuptor intr-o tava...
Ciorba de fasole cu afumatura
Fasolea am pus-o la fiert intr-o craticiara. Am schimbat apa de doua ori. Am pus si apa la fiert, sa adaug peste legume. Intr-o oala, am pus ulei, am adaugat carnea, am calit-o putin, apoi am adaugat legumele tocate si am mai lasat 15 min pe foc. Am adaugat si rosiile. Am mai...
Varza cu afumatura la cuptor
Am tocat legumele (ceapa, morcovul si ardeiul), le-am calit in putin ulei 5 min, apoi am adaugat rosiile cubulete si le-am mai lasat pe foc 10 min. Varza am tocat-o marunt si am frecat-o cu sare. Intr-un vas de lut, am pus untura, am adaugat legumele calite, oasele de porc, apoi varza,...
Briose aperitiv cu branza
Branza de capra si telemeaua le-am dat pe razatoare, iar branza camembert am rupt-o in bucati mici. Am amestecat ouale cu smantana si condimentele (sare, piper, mix curry, oregano), am adaugat faina amestecata cu praful de copt, apoi branza rasa. Am pus hartie pentru briose in tava...
Piept de pui in crusta de grisine
Fasiile din piept de pui le-am presarat cu sare si piper, apoi le-am bagat in frigier cateva ore. Grisinele le-am maruntit. Am pus jumatate de iaurtul grecesc intr-o farfurie adanca, am trecut carnea prin el, apoi prin grisinele maruntite si le-am pus intr-o tava cu hartie de copt. Am...
Sandvis cu camembert si struguri
Am taiat camembert-ul in felii, iar boabele de struguri pe jumatate Am uns o felie de paine cu unt doar pe o parte, am asezat-o in tigaia incinsa, am adaugat felii de camembert, struguri, apoi alta felie de paine, pe care am uns-o cu unt pe deasupra. Am intors sandvisul pe partea cealalta si...
Pui cu sos de smantana si capere
Fasiile din piept de pui le-am spalat, le-am dat cu sare si piper, le-am uns cu ulei si le-am lasat peste noapte la frigider. Am uns grill-ul cu putin ulei si am pus fasiile din piept de pui sa se rumeneasca pe ambele parti. Caperele le-am scos din otetul in care erau, le-am scurs si le-am...
Ciorba de cartofi cu rosii
Am taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase. Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand putina apa din cand in cand, cam 10 min. Cand s-au inmuiat, am adaugat si cartofii, apoi am pus apa...
Pui la cuptor
Am spalat puiul, l-am taiat pe jumatate, am facut cateva gauri cu cutitul si l-am frecat bine cu multa sare grunjoasa. L-am bagat in cuptor, pe gratar si l-am lasat peste o ora jumatate.
Orez cu pipote si inimi de pui
Am spalat pipotele si inimile, le-am lasat la scurs pana am tocat legumele, apoi le-am pus in ulei incins, sa se rumeneasca, cam 10 min. Am adaugat putina apa, apoi legumele si orezul. Am lasat sa se inmoaie 5 min, apoi am adaugat inca 2 pahare cu apa, am potrivit gustul cu sare si piper si am...
Plachie de peste
Am taiat pestele in bucati mai mici, l-am presarat cu sare si piper si l-am bagat in frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp am pregatit legumele. Am tocat ceapa marunt, am pisat usturoiul, iar rosiile le-am taiat cubulete. Bucatile de peste le-am trecut prin faina, apoi le-am prajit...
Paste cu ton
Am fiert pastele in apa clocotica cu un min mai putin decat scria pe ambalaj. Am calit usturoiul pisat in putin ulei, apoi adaugam tonul (l-am scurs bine cand l-am scos din conserva) si l-am lasat cam 5 min pe foc. Am adaugat zeama de lamaie, sare, piper si putina apa de la paste. Am...
Tort cu crema mascarpone, visine si lime
Crema: Am lasat visinile la scurs vreo doua ore. Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca. Am adugat 6 linguri de...
Tocanita la cuptor
Am spalat carnea de porc, am lasat-o putin la scurs. Am pus-o intr-un vas termorezistent, apoi am dat-o cu condimente pe ambele parti, am pus 3 cani de apa si am bagat-o in cuptor pentru 30 min. Dupa 30 min, am intors-o pe partea cealalta si am mai lasat putin, Intre timp, am taiat...
Bruschete
Am taiat painea felii, am scos samburii de la masline, am taiat rosiile si mozzarella flii subtiri, ciupercile si usturoiul le-am taiat pe jumatate. Am pus feliile de paine intr-o tava cu foaie de copt, le-am uns cu ulei de masline, apoi le-am frecat cu usturoi. Am adaugat, pe...
Papricas de vita in crusta de piure de cartofi
Carnea de vita am spalat-o bine, am taiat-o cubulete si am lasat-o la scurs. Am taiat ceapa marunt, morcovii rondele, iar gogosarul bastonase. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare. Am pus mai multa apa la cartofi, pentru a...
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare. Am adaugat albusurile peste galbenusuri,...
Mamaliga in straturi, la cuptor
Am pus apa cu sare la fiert. cand a dat in clocot am adaugat malaiul, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel, apoi untul. Se lasa pe foc cateva minute, sa se fiarba malaiul. Branza si cascavalul se dau pe razatoare, iar carnatii se taie rondele. Carnatii se prajesc in putin...
Crap prajit cu mamaliga si mujdei
Am pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul. Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am taiat capatanile (le-am pus la congelator pentru ciorba) si l-am dat cu sare. Am pus o cana de malai intr-o...
Tocanita cu carne de curcan si multe legume
Am tocat legumele: ceapa verde, ardeiul bulgaresc si morcovul rondele, ceapa alba solzisori, iiar gogosarul bastonase. Am spalat carnea, am lasat-o la scurs, apoi am prajit-o putin, adaugand putina apa, din cand in cand. Cand s-a rumenit, am adaugat toate legulele tocate si un pahar cu apa....
Ficatei de pui cu gogosari in sos de rosii
Ficatul l-am spalat bine, in 3 ape, apoi l-am lasat in apa rece cu sare o jumatate de ora. Dupa, l-am scurs bine si l-am pus la prajit in putin ulei, cate 3-4 min pe fiecare parte. Ceapa am tocat-o marunt, apoi am adaugat-o peste ficat. Cand s-a inmuiat ceapa, am adaugat gogosarul...
Blat de tort
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul. Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Am curatat si spalat cartofii, i-am taiat pe lungime, mai gros. Pulpele le-am spalat, apoi le-am condimentat. Am pus pulpele si cartofii intr-un vas termorezistent cu putin ulei, am mai presarat condimente, am pus o cana-2 de apa, apoi am bagat vasul la cuptor, pana s-au rumenit frumos.
Ardei umplut
Am spalat ardeiul, l-am curatat de cotor si seminte si l-am umplut cu amestecul de carne tocata, cimbru, sare, piper, orez si ceapa tocata. I-am pus int-o cratita si am umplut cu apa sa treaca de ei. I-am lasat sa fiarba 45 min. Am amestecat faina, bulionul, zaharul si un polonic de apa de la...
Supa cu taietei
Cepele le-am lasat intregi, iar restul legumelor lle-am taiat bucati mai mari. Am pus tacamurile de pui si grasimea la fiert, iar cand nu mai facea spuma, am pus legumele si am mai fiert cam 20 min, apoi am adaugat taieteii si am potrivit gustl cu sare. La sfarsit, am adaugat patrunjel tocat.
Tarte portugheze
Se presara scosrtisoara peste foaie de aluat intinsa, se ruleaza si se da 10 min la rece. Se scoate, se taie rulouri, se pun in tava cu forme de briose unsa cu putin ulei sau unt si se da la cuptor 10 min. Intre timp, se amesteca ouale batute, frisca lichida, zaharul si coaja de portocala...
Rulada din bezea cu budinca
Am batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul si am batut pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat nuca de cocos, amestecand incet cu o spatula. Am intins bezeaua intr-o tava cu hartie de copt, am lasat-o in cutor 15 min, apoi am intredeschis usa cuptorului si am...
Ciabatta cu cascaval si ceapa verde
Painea se taie pe lungime, dar nu pana jos, apoi pe latime, sa se formeze patrate intre taieturi. Ceapa se taie rondele, untul se topeste, apoi le amestecam. Feliile de cascaval si branza topita se adauga printre increstaturile din paine, apoi se pune si amestecul din ceapa si unt. Am...
Sandvisuri calde
Am crestat chiflele in 3 si am adaugat cascavalul, salamul si mozzarella, taiate felii. Le-am bagat la cuptor pentru 15 min. Cand le-am scos, am presarat patrunjel tocat si ketcup.
Pui cu sos de rosii si mamaliguta
Carnea de pui am taiat-o in cubulete, la fel si rosiile, dupa ce le-am curatat de coaja. Ardeiul si cepele le-am tocat mai marunt. Am pus ceapa tocata la calit in putin ulei, pana s-a inmuiat, apoi am adaugat ardeiul si o lingura cu apa. Le-am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat...
Ciabatta "Caprese"
Am taiat painea in 4 bucati, mozzarella si rosia rondele, iar frunzele de busuioc le-am rupt in bucati mai mici. Am pus ulei de masline pe fiecare bucata de paine, apoi busuiocul, rosia si mozarella, iar la final, am presarat putina sare si piper. Le-am bagat in cuptor intr-o tava...