Pentru Reteta de covrigi polonezi sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, zahar, unt, drojdie, miere, scortisoara.
Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Laptele se incalzeste cu zaharul.
Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, untul topit esenta si coaja de lamaie.
Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica si nu mai e lipicioasa.
Aluatul se lasa la dospit pentru 40min, apoi se intinde si se unge cu restul de unt topit. Se impatureste in 3, apoi pe jumatate si se intinde din nou, nu foarte subtire.
Vezi si reteta de Covrigi de casa.