Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se freaca bine, pana se albesc, apoi se adauga crema mascarpone.
Se incorporeaza si albusurile batute spuma in crema de galbenusuri cu mascarpone.
Biscuitii se inmoaie in cappuccino, apoi se rup in bucati...
Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare.
Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga faina, amestecand continuu.
Se adauga laptele fierbinte si cascavalul ras.
Cand s-a topit...
Se incepe cu blatul.
Ciocolata se da pe razatoarea mica.
Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga in compozitia de oua.
La sfarsit, se pune si...
Ceapa se toaca marunt, ardeiul si rosiile cubulete.
Se caleste in putin ulei ceapa, apoi se adauga ardeiul si se calesc impreuna cateva minute.
Cand s-au inmuiat putin, se adauga rosiile, sare, piper, amestecul de verdeturi si cateva frunze rupte de busuioc.
Se lasa pe foc 15-20 min....
Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele.
Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara.
Se pune o oala (4-5l) cu apa si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt...
Pentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa.
Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul.
Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel putin 30min.
Pentru umplutura, merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici....
Pulpele de pui se spala, apoi se taie in 2 si se pun la prajit in putin ulei.
Se lasa cate 2-3 min. pe fiecare parte.
Separat, se pune apa la fiert.
Ceapa taiata marunt se pune peste pulpe, se lasa cateva minute pana se inmoaie, apoi se adauga morcovii taiati...
Se pune apa la fiert, cand da in clocot, se adauga pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 6 min.
Carnatii se taie rondele, iar baconul bucati mai subtiri.
Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se curata si se zdobeste cu cutitul.
Intr-o tigaie mai...
Carnea se spala, apoi se da cu sare si piper si se baga la frigider.
Se scoate de la frigider cu o ora inainte sa fie pregatita.
Intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc cotletele cateva minute (max. 3 min pe fiecare parte), apoi se pun intr-un vas termorezistent.
Usturoiul se...
Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si apa calduta, apoi se adauga peste faina cernuta si se framanta.
Se acopera bolul cu un prosop si se lasa sa creasca.
Cand a crescut, aluatul se imparte in doua.
Se intinde aluatul pe rotund si se pune intr-o tava de tarta/pizza cu hartie de...
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete mici.
Ceapa se taie felii subtiri, se pune sare deasupra si se lasa cateva minute, sa se inmoaie, apoi se freaca putin intre degete.
Macroul se curata de piele si oase, apoi se taie in bucati mai mici.
Maslinele se taie...
Cartofii se fierb 5-10 min in apa, apoi se curata si se taie felii.
Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, apoi se amesteca cu putin ulei de masline si se presara condimentele, sare si piper.
Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii taiati, se presara sare si piper, apoi se...
Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete.
Se framanta cu degetele, pana se amesteca, apoi se adaugat apa si rosiile deshidratate, taiate marunt.
Se formeaza o bila din aluat si se baga la frigider, pentru o ora.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde, in...
Pentru snitele, se spala bine pieptul de pui, apoi se taie feliute subtiri.
Se bat ouale cu sare, piper, fulgi de chilli si branza data pe razatoarea mica.
Se pune pesmet intr-o farfurie adanca.
Feliile de piept de pui se trec prin pesmet, ou, pesmet si se pun in ulei incins,...
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dovlecelul se curata de seminte, apoi se taie cubulete mici, la fel si rosiile, sparanghelul si rosiile deshidratate.
Se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul iute...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in apa fiarta cu sare.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se adauga usturoiul, cubuletele de rosii, pasta de ardei si condimentele.
Se adauga...
Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente.
Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii).
Dupa ce s-a lasat putina zeama,...
Se incepe cu dulceata.
Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama.
Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza.
Se...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul....
Se pun toate ingrediente in blender si se mixeaza 1-2 minute.
Se pune in pahare si se decoreaza cu frunze proaspete de menta.
Daca doriti, se poate adauga zahar sau miere.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cu un praf de sare.
Se amesteca branza cu smantana, ouale, zaharul si esentele, apoi se adauga pastele scurse de apa.
Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se pun pastele...
Se incepe cu marinada peste peste.
Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete, se amesteca bine si se da la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp, se pregateste piureul....
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza 1 min.
Se serveste imediat.
Daca il vreti mai rece, puteti sa adaugati cateva cuburi de gheata.
Rapid, gustos si sanatos.
Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esentele si coaja de lamaie + portocale.
Se amesteca faina cu praful de copt si amoniul, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente.
Se adauga si cateva merisoare in...
Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, coaja, sucul si pulpa de limeta.
Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pune treptat untul (taiat in bucatele mai mici)si se framanta un aluat. Daca aluatul este prea subtire, se...
Am pus o cratita cu apa pe foc si intre timp, am curatat si tocat legumele.
Cartofii i-am taiat in sferturi, ceapa marunt, ardeiul cubulete, iar usturoiul l-am pisat.
Am adaugat fasolea si cartofii in apa fiarta.
Separat, am calit ceapa si ardeiul, in putin ulei, am...
Tarta cu struguri
1. Pentru blat, se separa ouale. 2. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul....
Desert cu struguri
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se freaca bine, pana se albesc, apoi se adauga crema mascarpone. Se incorporeaza si albusurile batute spuma in crema de galbenusuri cu mascarpone. Biscuitii se inmoaie in cappuccino, apoi se rup in bucati...
Sufleu de cascaval
Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare. Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare. Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga faina, amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte si cascavalul ras. Cand s-a topit...
Tort cu ciocolata si vanilie
Se incepe cu blatul. Ciocolata se da pe razatoarea mica. Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga in compozitia de oua. La sfarsit, se pune si...
Mancare de legume
Ceapa se toaca marunt, ardeiul si rosiile cubulete. Se caleste in putin ulei ceapa, apoi se adauga ardeiul si se calesc impreuna cateva minute. Cand s-au inmuiat putin, se adauga rosiile, sare, piper, amestecul de verdeturi si cateva frunze rupte de busuioc. Se lasa pe foc 15-20 min....
Galuste cu prune
Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele. Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara. Se pune o oala (4-5l) cu apa si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt...
Placinta englezeasca cu mere
Pentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa. Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul. Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel putin 30min. Pentru umplutura, merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici....
Mazare cu pulpe de pui afumate
Pulpele de pui se spala, apoi se taie in 2 si se pun la prajit in putin ulei. Se lasa cate 2-3 min. pe fiecare parte. Separat, se pune apa la fiert. Ceapa taiata marunt se pune peste pulpe, se lasa cateva minute pana se inmoaie, apoi se adauga morcovii taiati...
Paste cu bacon si carnati
Se pune apa la fiert, cand da in clocot, se adauga pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert 6 min. Carnatii se taie rondele, iar baconul bucati mai subtiri. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se curata si se zdobeste cu cutitul. Intr-o tigaie mai...
Cotlet de porc cu sos, la cuptor
Carnea se spala, apoi se da cu sare si piper si se baga la frigider. Se scoate de la frigider cu o ora inainte sa fie pregatita. Intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc cotletele cateva minute (max. 3 min pe fiecare parte), apoi se pun intr-un vas termorezistent. Usturoiul se...
Pizza cu ton
Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si apa calduta, apoi se adauga peste faina cernuta si se framanta. Se acopera bolul cu un prosop si se lasa sa creasca. Cand a crescut, aluatul se imparte in doua. Se intinde aluatul pe rotund si se pune intr-o tava de tarta/pizza cu hartie de...
Salata de cartofi cu macrou afumat
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete mici. Ceapa se taie felii subtiri, se pune sare deasupra si se lasa cateva minute, sa se inmoaie, apoi se freaca putin intre degete. Macroul se curata de piele si oase, apoi se taie in bucati mai mici. Maslinele se taie...
Cartofi cu piept de pui, la cuptor
Cartofii se fierb 5-10 min in apa, apoi se curata si se taie felii. Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, apoi se amesteca cu putin ulei de masline si se presara condimentele, sare si piper. Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii taiati, se presara sare si piper, apoi se...
Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel
Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete. Se framanta cu degetele, pana se amesteca, apoi se adaugat apa si rosiile deshidratate, taiate marunt. Se formeaza o bila din aluat si se baga la frigider, pentru o ora. Se scoate aluatul din frigider, se intinde, in...
Snitele cu piure, la cuptor
Pentru snitele, se spala bine pieptul de pui, apoi se taie feliute subtiri. Se bat ouale cu sare, piper, fulgi de chilli si branza data pe razatoarea mica. Se pune pesmet intr-o farfurie adanca. Feliile de piept de pui se trec prin pesmet, ou, pesmet si se pun in ulei incins,...
Paste picante
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dovlecelul se curata de seminte, apoi se taie cubulete mici, la fel si rosiile, sparanghelul si rosiile deshidratate. Se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul iute...
Tagliatelle cu sos arrabiata
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in apa fiarta cu sare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se adauga usturoiul, cubuletele de rosii, pasta de ardei si condimentele. Se adauga...
Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar
Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente. Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii). Dupa ce s-a lasat putina zeama,...
Mousse de ricotta si dulceata de capsune
Se incepe cu dulceata. Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de ora, sa-si lase zeama. Se fierb 4-5 minute, amestecand continuu, pana se gelifieaza. Se...
Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul....
Milkshake cu fructe de padure
Se pun toate ingrediente in blender si se mixeaza 1-2 minute. Se pune in pahare si se decoreaza cu frunze proaspete de menta. Daca doriti, se poate adauga zahar sau miere.
Paste cu branza de vaci
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cu un praf de sare. Se amesteca branza cu smantana, ouale, zaharul si esentele, apoi se adauga pastele scurse de apa. Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se pun pastele...
Frigarui de peste cu piure de morcovi
Se incepe cu marinada peste peste. Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete, se amesteca bine si se da la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp, se pregateste piureul....
Cheesecake (copt) cu vanilie si caramel
1. Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm diametru. 2. Se preseaza...
Salata de penne cu ton
1. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet. 2. Mazarea se pune in apa fiarta si se fierbe cateva minute....
Chec din albusuri in doua culori
1. Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharu vanilat si zaharul tos, putin cate putin. 2. Se mixeaza la viteza maxima pana...
Smoothie cu spanac si banane
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza 1 min. Se serveste imediat. Daca il vreti mai rece, puteti sa adaugati cateva cuburi de gheata. Rapid, gustos si sanatos.
Briose cu suc de portocale si fructe confiate
Se mixeaza zaharul cu sucul de portocale, pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esentele si coaja de lamaie + portocale. Se amesteca faina cu praful de copt si amoniul, apoi se adauga, putin cate putin, peste celelalte ingrediente. Se adauga si cateva merisoare in...
Biscuiti cu lime
Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa. Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, coaja, sucul si pulpa de limeta. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pune treptat untul (taiat in bucatele mai mici)si se framanta un aluat. Daca aluatul este prea subtire, se...
Tocanita de fasole galbena
Am pus o cratita cu apa pe foc si intre timp, am curatat si tocat legumele. Cartofii i-am taiat in sferturi, ceapa marunt, ardeiul cubulete, iar usturoiul l-am pisat. Am adaugat fasolea si cartofii in apa fiarta. Separat, am calit ceapa si ardeiul, in putin ulei, am...