Frigarui de peste cu piure de morcovi

de -Licurici- in Peste, 20 Apr 2016 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru frigarui:
    • 500 g file de peste;
    • 2 lime (taiate felii);
    • sare;
    • piper.
  • Pentru marinada:
    • zeama de la un lime;
    • 2-3 linguri ulei de masline;
    • 6 catei de usturoi;
    • sare;
    • piper.
  • Pentru piure:
    • 3 morcovi;
    • un cartof;
    • o ceapa;
    • 2-3 linguri de lapte;
    • o lingurita de unt;
    • sare;
    • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de peste cu piure de morcovi:

  1.  Se incepe cu marinada peste peste.
  2. Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete, se amesteca bine si se da la frigider pentru cel putin o ora.
  3. Intre timp, se pregateste piureul.
  4. Ceapa se toaca marunt, morcovii rondele, iar cartofii cubulete mici.
  5. Intr-o cratita, se pune ceapa la calit in putin ulei, pana devine aurie, apoi se adauga morcovii si cartofii.
  6. Se calesc cateva minute, apoi se adauga apa fiarta, sare, piper si se lasa pe foc, pana legumele sunt gata.
  7. Se paseaza legumele cu untul si laptele,.
  8. Daca este nevoie, se mai adauga sare si piper.
  9. Pestele se scoate din marinada si se asambleaza frigaruile.
  10. Pe betisoarele de frigarui se alterneaza o bucata de peste si o felie de lime, pana se termina.
  11. Frigaruile se prajesc pe grill, cate 3- min pe fiecare parte.
  12. Frigaruile se servesc cu piureul de morcovi.
  13. La final, se stropesc cu zeama de lime si se decoreaza cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de peste cu piure de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

04.05.2016, 09:38

foarte bune!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:03

Ce prezentare faina!

-Licurici- 1

23.05.2016, 09:23

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap in faina alba, prajit, cu cartofi natur si sos olandez