-Licurici-

5

Bucataras
senzational

Ramnicu Valcea

Bucataras din 02.06.2015

RETETE331
PRIETENI371
Retete

Inghetata cu limeta

In Dulciuri la 6 Apr 2016

Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat,...

Paste cu ciuperci

In Paste la 6 Apr 2016

Am pus apa la fiert cu sare, apoi am adaugat pastele si le-am lasat 7 min. Intre timp, m-am apucat de sos. Ceapa si ardeiul le-am taiat marunt, apoi le-am pus la calit in putin ulei. Le-am lasat cateva minute, apoi am adaugat 3 linguri de apa de la paste, ciupercile scurse,...

Briose cu fistic

In Dulciuri la 28 Mar 2016

Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit. Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat...

Gulas de vita cu cartofi

In Vita la 28 Mar 2016

Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Legumele se curata, se spala, apoi se taie: ceapa se toaca marunt, morcovii, ardeiul si rosiile se taie cubulete mici, iar cartofii cubulete mai mari (sa nu se sfarame la fiert). Carnea se pune la prajit, in...

Somn la cuptor

In Peste la 19 Mar 2016

Am spalat pestele, l-am sters bine cu un servetel de bucatarie, am pus sare si piper pe ambele parti, apoi l-am dat la rece 30min. Am prajit peste in putin ulei, cate 3 min pe fiecare parte. Am taiat ceapa, morcovii si lamaia rondele, iar usturoiul l-am lasat cu coaja....

Pulpe de pui invelite in bacon

In Pui la 19 Mar 2016

Am spalat pulpele de pui si le-am lasat la uscat. Am amestecat uleiul cu toate condimentele, apoi am adaugat pulpele de pui, am amestecat bine si am dat la frigider, pentru 30min. Am invelit fiecare pulpa de pui in bacon, le-am pus intr-un vas termorezistent, am adaugat apa si am dat la...

Salata cu spanac, portocale si fistic

In Mancaruri de post la 19 Mar 2016

Am spalat spanacul si l-am lasat la uscat. Ridichiile le-am taiat pe jumatate, portocalele le-am taiat rondele, apoi in 4, iar fenicului l-am taiat fasii. Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu cutitul. Am asamblat salata intr-un castron astfel: spanac, ridichii,...

Chec cu portocale si fructe confiate, de post

In Dulciuri la 18 Mar 2016

Am mixat zaharul cu sucul de portocale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat uleiul si esenta. Am amestecat faina cu praful de copt, apoi am adaugat-o, putin cate putin, peste celelalte ingrediente, amestecand bine, sa nu se faca cocoloase. Toata compozitia am turnat-o intr-o...

Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic

In Rata la 16 Mar 2016

Am spalat pulpele de rata, le-am lasat la scurs, apoi le-am sters cu un servetel. Am curatat si spalat legumele, apoi le-am taiat in sferturi. La fel am procedat si cu lamaia si portocala. Pulpele de rata le-am crestat putin cu cutitul (fara sa ajung la carne) si le-am condimentat cu...

Negresa cu ciocolata si ananas

In Dulciuri la 16 Mar 2016

Am curatat ananasul, l-am taiat rondele si am scos partea mai tare din mijloc. Am oprit 4 rondele, restul l-am taiat cubulete. Am taiat untul in cubulete, l-am pus intr-un castron si l-am bagat la cuptorul cu microunde sa se topeasca. Cand s-a topit l-am pus intr-un vas mai mare, am...

Rulada din piept de pui cu ierburi aromate

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2016

Am desfacut pieptul de pui in 3 parti cu cutitul, incet, sa nu se rupa, apoi l-am batut cu cioconul de snitele. Am presarat condimentele deasupra, mai putin boiaua. Am rulat strans piepul de pui. Am presat boia pe o folie alimentara, am asezat rulada si am rulat cu folia,...

Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2016

Am taiat sunca si ardeiul in bucati mai mici, iar cascavalul l-am dat pe razatoare. Am mixat ouale pana si-au dublat volumul, am adaugat laptele batut, sare si piper, apoi am pus faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat cu o spatula, apoi am adaugat sunca, porumbul, ardeiul,...

Pui cu ananas si orez

In Pui la 13 Feb 2016

Am spalat bine pieptul de pui, apoi l-am taiat fasii mici, putin mai groase. L-am amestecat bine cu sare, piper, sosul de soia, zeama si pulpa de lamaie, apoi le-am bagat o ora la frigider. Legumele le-am curatat si spalat, apoi le-am tocat. Am prajit bucatile...

Chec din albusuri cu fructe confiate

In Dulciuri la 13 Feb 2016

Am batut albusurile cu un praf de sare 2 min, apoi am adaugat treptat zaharul (cate o lingura) si am mixat bine pana s-a topit zaharul si s-a format o bezea tare. Peste bezea, am adaugat uleiul, am mixat pana s-a incorporat, apoi am adaugat faina, putin cate putin si am amestecat,...

Supa crema de cartofi dulci

In Supe la 9 Feb 2016

Cartofii dulci, telina, morcovul si pastarnacul se curata, se taie cubulete si se pun in apa fiarta cu putina sare. Untul se pune la incins si se adauga ceapa tocata, apoi usturoiul pisat.  Cand legumele sunt fierte, se scot si se paseaza cu blenderul, apoi se adauga si ceapa calita...

Pilaf cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa

In Porc la 1 Feb 2016

Cum se prepara Pilaf cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa Am spalat bine carnea, am taiat-o bucatele mai mici, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare pentru 30-35min. Am dat morcovii pe razatoare, ceapa am tocat-o marunt, iar ardeiul l-am scos de la congelator (l-am avut deja...

Spaghete cu sos de branzeturi si ciuperci

In Spaghete la 1 Feb 2016

Am dat telemeaua si cascavalul pe razatoare, iar branza de burduf am rupt-o in bucati mai mici. Am pus untul taiat cubulete intr-o tigaie wok si, cand s-a topit, am adaugat ciupercile congelate.  Am lasat sa se inmoaie ciupercile si sa se evapore din apa, apoi am adaugat...

Smoothie

In Love Smoothies la 1 Feb 2016

Am curatat clementinele si portocalele de coaja si am scos samburii. Morcovii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat in bucati mai mici. Am introdus ingredientele in recipientul blender-ului, am adaugat apa si am mixat.

Paste cu sos de rosii

In Paste la 15 Ian 2016

Am pus apa la fiert cu sare, apoi am adaugat pastele si le-am lasat 7 min. Intre timp, m-am apucat de sos. Ceapa si rosiile uscate le-am taiat marunt. Am calit ceapa, apoi am adaugat rosiile uscate. Dupa ce s-au calit rosiile uscate, am adaugat celelalte ingrediente si 2...

Conopida cu sos alb

In Mancaruri de legume la 10 Ian 2016

Am fiert conopida in apa cu sare, 15min, apoi am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am taiat gogosarul feliute si l-am adaugat peste conopida, apoi am pus si porumbul si am presarat cu sare si piper. Pentru sos, am pus untul in tigaie, am adaugat cascavalul si mozzarella date pe...

Chiftele cu verdeata si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2016

Am tocat patrunjelul si mararul, iar cascavalul l-am taiat in patratele. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor si am format chiftelele. Am bagat un patratel de cascaval in fiecare chiftea. Am asezat chiftelele intr-o tava cu hartie de copt si le-am bagat 15 min in...

Omleta in forma de vaffe

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2016

Am batut ouale cu condimentele. Am adaugat putina branza si am zdrobit-o cu furculita, apoi mozzarella data pe razatoare. Am amestecat bine, apoi am adaugat gogosarul taiat felii si boabele de porumb. Am pus compozitia in aparatul de vaffe si am lasat cateva minute, pana s-a...

Tocanita de vita

In Vita la 7 Ian 2016

Am taiat carnea bucati mai mici, am spalat-o, apoi am pus-o sa se prajeasca in putin ulei. Am curatat, spalat si tocat legumele. Intr-o cratita, separat, am pus apa la fiert, apoi am adaugat un cub de vita. Cand s-a prajit putin carnea, am adaugat ceapa, am lasat-o sa se...

Pulpe cu legume la cuptor

In Pui la 6 Ian 2016

Am spalat si am taiat pulpele, le-am dat cu sare si piper pe ambele parti, apoi le-am pus sa se prajeasca.  Le-am lasat cateva minute pe fiecare parte, apoi le-am pus intr-un vas termorezistent. Am adaugat cateva rosii din conserva si sucul de la ele si legumele congelate....

Tort Amandina

In Torturi la 6 Ian 2016

Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de...

Mamaliga cu branzeturi si carne afumata

In Mancaruri cu carne la 6 Ian 2016

Am facut mamaliga, am pus carnea si carnatii putin la prajit si ouale la fiert. Apoi am pus in farfurie din fiecare si le-am amestecat, sa fie mai gustos... Si gata cina, foarte rapida si gustoasa.

Blat de tort

In Dulciuri la 5 Ian 2016

Am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt si cacao. Am mixat albusurile tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, am adaugat laptele, uleiul, am amestecat bine cu mixerul intr-o treapta mica, apoi am adaugat, putin cate putin, faina, amestecand cu o...

Salata boeuf

In Salate la 5 Ian 2016

Am spalat cartofii,  morcovii i-am curatat, apoi i-am pus, separat, in apa fiarta. Mazarea am pus-o in apa clocotita. Carnea am spalat-o, am taiat-o in bucati mai mari si am pus-o, in vase diferite, la fiert. Intre timp, am tocat castravetii si gogosarii, apoi i-am pus...

Ciorba radauteana

In Supe/Ciorbe la 4 Ian 2016

Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in doua, jumatate am lasat-o la racit, iar in cealalta am fiert legumele.  Am curatat toate legumele...

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Rosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul preincalzit, apoi le-am intors si le-am mai lasat 5 min. Le-am servit cu un sos din iaurt grecesc, marar,...

Afisate 181 - 210 din 331 retete    

Postari recente

publicat la 07.02.2023

Reteta de covrigi polonezi

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]